Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

de Rocsi in Dulciuri, 12 Sep 2015 | 1624 vizualizari

 

Un desert pe cat de simplu de facut, pe atat de savuros. Mananci si nu te mai saturi de el, nu mai lasi lingurita din mana, garantez ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml cafea mai tare
  • 2 linguri rom alb
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • bombonele inimioara pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba:

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Tragem cratita de pe foc, dam la rece 4-5 sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a racit acest amestec, il scoatem de la frigider, mixam pana devine spuma. Incorporam mascarponele, romul alb si vanilia. Daca doriti crema mai dulce, puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra.


Pregatim doua vase micute de ceramica (sau puteti folosi o tava, un vas mai mare, este la alegerea voastra). Asezam un strat de piscoturi trecute prin cafea, un strat de crema. Venim iar cu un strat de piscoturi insiropate si iar crema. Presaram ness si pudram cu cacao. Deasupra punem si cateva bombonele in forma de inimioara. Dam desertul la rece 1-2, apoi servim. Sa aveti pofta si sa il savurati cu placere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Rocsi 1

16.09.2015, 10:01

Multumesc Andra

mihaelar63 1

29.09.2015, 09:00

Eu vin cu lingura . No problem )

Rocsi 1

29.09.2015, 19:59

Am linguri Mihaela, dar nu mai am desert

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu rahat si nuca