Inghetata de menta

de Miha in Dulciuri, 31 Iul 2010 | 3688 vizualizari

 

Am fost tentata initial sa scriu "dementa" :))) dar chiar daca e demential de buna...e totusi inghetata CU menta :))

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml sirop de menta
  • 2 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana deven pufoase ca o crema. Se adauga laptele fierbinte, se omogenizeaza si se pune din nou pe foc, pana se ingroasa putin compozitia. Se lasa la racit.



Intre timp se bate frisca si se amesteca cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua s-a racit se adauga cate putin in amestecul de frisca, amestecand continuu. La sfarsit se toarna siropul de menta si se omogenizeaza.


Se da la congelator timp de ~ 1 ora, pana se intareste. Se omogenizeaza, apoi se pune in strat peste o foaie de napolitana. Se acopera cu cealalta foaie, se preseaza putin si se da la congelator.


Dupa 1 ora, cand s-a intarit suficient se pune deasupra o greutate, sa se lipeasca bine foaia de napolitana.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Natalia 1

01.08.2010, 22:12

Poza, ca de obicei, la inaltime!

Miha 1

01.08.2010, 23:35

Multumesc Natalia!

Miha 1

01.08.2010, 23:36

Julie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello