Desert cu mere caramelizate si biscuiti

de alldaycooking in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 2571 vizualizari

 

Pentru acest desert am folosit niste biscuiti pe care i-am gasit la Lidl. Biscuitii sunt rotunzi de marimea unei monezi de 50 de bani, oarecum asemanatori cu piscoturile, dar ceva mai densi totusi. Cred ca se pot inlocui fara probleme cu piscoturi.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 50 gr stafide
  • 4 linguri de fructoza
  • 300 ml frisca
  • 150 ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere caramelizate si biscuiti:

Stafidele le-am pus intr-un pahar cu apa calduta sa se hidrateze. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete pe care le-am adaugat la fructoza caramelizata. Am lasat in continuare pe foc tigaia cu mere pana cand sucul lasat de acestea s-a redus foarte mult. La sfarsit am adaugat scortisoara. Intr-o tava de chec am asezat bescuitii unul langa altul, iar deasupra lor am adaugat merele caramelizate si cateva stafide. Gelatina am pus-o la hidratat intr-un pahar cu apa. Smantana si ciocolata le-am incalzit fara a le aduce la punctul de fierbere. Cand erau inca fierbinti am adaugat gelatina si am amestecat bine. Jumatate din amestecul de ciocolata si smantana l-am turnat peste biscuti si mere. Am asezat inca un strat de biscuiti si restul de stafide. Peste biscuti am turnat restul de crema. Am lasat la rece peste noapte.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere caramelizate si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

LUK 1

31.10.2011, 09:39

super super

RuxyRux 1

31.10.2011, 19:09

Minunat desert ai pregatit

alldaycooking 1

01.11.2011, 15:18

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piersici