Desert cu orez in lapte, fructe si caramel

de adasev12 in Dulciuri, 19 Iun 2012 | 4927 vizualizari

 

fiindca sotul voia orez in lapte, m-am gandit sa pap si eu putin, dar cum nu -mi place asa, simplu, m-am gandit sa-l fac mai mult un desert...asa am reusit si eu sa devorez doua portii....f bun!

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez cu bob rotund
  • 3 cani de apa
  • o cana de lapte
  • un cub de unt
  • o banana
  • cateva capsuni
  • dulceata proaspata de piersici
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 3+2 lg de zahar
  • 50 g ciocolata cu alune maruntite
  • o vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu orez in lapte, fructe si caramel:

Orezul se pune la fiert cu apa, se lasa sa dea in clocot vreo 5 minute, apoi se scugre si se pune intr-o cratita cu laptele. Se adauga 3 linguri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara si un praf de nucsoara, vanilia si se lasa la foc mic pana fierbe.


2 linguri de zahar se caramelizeaza, apoi se adauga ciocolata si se lasa sa se topeasca. Se pune untul si un strop de apa, apoi bananele taiate felii. Se lasa 2-3 minute si se dau deoparte.


Capsunele se piseaza bine cu furculita.


Orezul se imparte in doua, jumatate se amesteca cu capsunile (cam 150 g am pus eu) si celalata jumatate cu 3 linguri de dulceata de piersici (tocmai am facut 5 borcanele).


Se pune orezul in cupe, jumatate si jumatate, iar deasupra se pun banane caramelizate.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu orez in lapte, fructe si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

19.06.2012, 19:45

Eeeee sa savurez si eu

iri_iri 1

19.06.2012, 21:20

ce bunatate

mamaieelena 1

19.06.2012, 21:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu ricotta