Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

de Rocsi in Dulciuri, 30 Mai 2021 | 2130 vizualizari

 

Daca tot vine sezonul cald, ma axez mai mult pe dulciuri rapide si delicioase! Deserturile la pahar sunt printre preferatele mele, se pot face in fel si fel de combinatii, sunt grozave asa individuale si nu le refuza nimeni! Si daca sunt putin reci, atunci merg de minune! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 50 gr unt topit
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    In plus:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 250 gr iaurt grecesc
    • 2 linguri zahar pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 borcan dulceata de merisoare
    • sirop de soc
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare:

Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati. Adaugati zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, praful de copt si mai mixati cateva secunde. Faina cernuta o incoporati, amestecand cu o paleta de silicon.

Tapetati cu hartie de copt o tava de 12/25 cm. Turnati compozitia in tava, o nivelati si o trantiti de 2-3 ori de masa, usor, pentru a scoate bulele de aer. Introduceti pandispanul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, il feliati, apoi il taiati cuburi.

Smantana rece o mixati 2-3 minute la viteza mare. Adaugati iaurtul, zaharul pudra si vanilia, mixati pana obtineti o crema spumoasa. Intr-un bol mic puneti sirop de soc, 2 linguri zeama de lamaie si 4-5 linguri apa rece. Amestecati. Puneti in cupe de sticla cuburi de pandispan, le insiropati cu siropul de soc. Puneti o lingura plina de crema, o nivelati usor. Din loc in loc puneti dulceata de merisoare. Asezati iar cuburi de pandispan, insiropati, crema si iar dulceata. Le decorati cu frunze de menta. Le dati la rece 30 de mine, o ora, apoi puteti servi.

Va ies 7 cupe cu desert! Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

01.06.2021, 18:07

bun, bun!

Rocsi 1

02.06.2021, 19:16

Multumesc, Daniela!

Ksenya 1

03.06.2021, 18:09

Arata bine tare,eu inca caut pahare/cupe pentru astfeli de fineturi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

ieri la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar