Desert cu piscoturi si fructe de padure

de mirela0911 in Prajituri, 6 Mai 2018 | 4845 vizualizari

 

Un desert pe cat de simplu, pe atat de bun! :X

 

INGREDIENTE

  • 36 buc piscoturi
  • zeama de la compot de gutui
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 2 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • 400 g iaurt grecesc
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • 4 lg afine congelate (am avut eu)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • fructe de padure pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu piscoturi si fructe de padure:

Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca.

Intr-o craticioara se pun ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul. Se omogenizeaza totul.

Laptele (400 ml) se pune sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba se toarna peste crema de oua, amestecand continuu. Se transfera apoi craticioara pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, avand grija sa se amestece continuu pentru a nu se prinde de fund. Se lasa la racit. 

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml lapte, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna peste crema de vanilie si se amesteca bine. 

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra vanilat, apoi se toarna peste crema de vanilie dupa ce aceasta s-a racit. Se adauga afinele si se amesteca.

Se pregateste o tava de chec care se imbraca in folie alimentara.

Intr-un bol se pune zeama din compotul de gutui. Se ia cate un piscot, se insiropeaza, apoi se asaza pe fundul tavii si apoi peretii acesteia. Se toarna crema, se niveleaza apoi se pune deasupra crema inca un strat de piscoturi. Se da la rece pana a doua zi pentru a se inchega bine crema.

A doua zi se scoate de la rece si se transfera pe un platou.

Smantana pentru frisca se bate impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine consistenta dorita. Se pune frisca peste ultimul strat de piscoturi apoi se pesara fructele de padure si floricele de napolitana.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu fructe proaspete de sezon!

2

Se poate folosi orice suc/sirop pentru insiroparea piscoturilor.

3

Ornarea se realizeaza in functie de imaginatia fiecaruia (ai mei au spus ca arata ca un ghiveci cu flori)! :D :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu piscoturi si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu visine