Sarlota cu fructe de sezon

de Bunica in Prajituri, 26 Iul 2009 | 9706 vizualizari

 

Un dulce preferat de fiul meu in copilarie

 

INGREDIENTE

  • 1 l. lapte
  • 500 g. zahar
  • 3 linguri gelatina
  • 500 g. frisca
  • 6 oua
  • 4-5 fructe ( 2caise si 3 nectarine)
  • zahar vanilat, coaja de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu fructe de sezon:

Intr-o cratita cu fundul dublu sau intr-un ceaun se pun la fiert laptele, zaharul si ouale intregi, amestcandu-se tot timpul pentru a nu se prinde.Intre timp punem gelatina la inmuiat intr-o cana sau castron cu apa calduta.

Cand compozitia de pe aragaz s-a ingrosat, stingem focul si adaugam zaharul vanilat,coaja de lamaie si gelatina ,mestecand intruna. Lasam sa se raceasca bine si adaugam frisca, fructele taiate cubulete sau fasii, o turnam in forma si o dam la frigider. Cand s-a racit bine si este inghegata o rasturnam pe platou si o ornam dupa preferinta.

TIPS-URI

1

Atentie la fiert sa nu se taie.

2

Este racoroasa si placuta la aspsct.

3

Se poate pune si in boluri mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

cccris 1

27.02.2010, 20:14

Cit trebuie fiarta ca sa nu se taie?

cccris 1

02.03.2010, 09:36

Am facut si mi-a iesit delicioasa.

nadina73 1

16.03.2010, 00:35

grazava

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lamaita