Sarlota cu fructe de sezon

de Bunica in Prajituri, 26 Iul 2009 | 6730 vizualizari

 

Un dulce preferat de fiul meu in copilarie

 

INGREDIENTE

  • 1 l. lapte
  • 500 g. zahar
  • 3 linguri gelatina
  • 500 g. frisca
  • 6 oua
  • 4-5 fructe ( 2caise si 3 nectarine)
  • zahar vanilat, coaja de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu fructe de sezon:

Intr-o cratita cu fundul dublu sau intr-un ceaun se pun la fiert laptele, zaharul si ouale intregi, amestcandu-se tot timpul pentru a nu se prinde.Intre timp punem gelatina la inmuiat intr-o cana sau castron cu apa calduta.


Cand compozitia de pe aragaz s-a ingrosat, stingem focul si adaugam zaharul vanilat,coaja de lamaie si gelatina ,mestecand intruna. Lasam sa se raceasca bine si adaugam frisca, fructele taiate cubulete sau fasii, o turnam in forma si o dam la frigider. Cand s-a racit bine si este inghegata o rasturnam pe platou si o ornam dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Atentie la fiert sa nu se taie.

2

Este racoroasa si placuta la aspsct.

3

Se poate pune si in boluri mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

cccris 1

27.02.2010, 20:14

Cit trebuie fiarta ca sa nu se taie?

cccris 1

02.03.2010, 09:36

Am facut si mi-a iesit delicioasa.

nadina73 1

16.03.2010, 00:35

grazava

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu visine