Desert cu piscoturi si fructe de padure

de mirela0911 in Prajituri, 6 Mai 2018 | 4801 vizualizari

 

Un desert pe cat de simplu, pe atat de bun! :X

 

INGREDIENTE

  • 36 buc piscoturi
  • zeama de la compot de gutui
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 2 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • 400 g iaurt grecesc
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • 4 lg afine congelate (am avut eu)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • fructe de padure pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu piscoturi si fructe de padure:

Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca.

Intr-o craticioara se pun ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul. Se omogenizeaza totul.

Laptele (400 ml) se pune sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba se toarna peste crema de oua, amestecand continuu. Se transfera apoi craticioara pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, avand grija sa se amestece continuu pentru a nu se prinde de fund. Se lasa la racit. 

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml lapte, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna peste crema de vanilie si se amesteca bine. 

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra vanilat, apoi se toarna peste crema de vanilie dupa ce aceasta s-a racit. Se adauga afinele si se amesteca.

Se pregateste o tava de chec care se imbraca in folie alimentara.

Intr-un bol se pune zeama din compotul de gutui. Se ia cate un piscot, se insiropeaza, apoi se asaza pe fundul tavii si apoi peretii acesteia. Se toarna crema, se niveleaza apoi se pune deasupra crema inca un strat de piscoturi. Se da la rece pana a doua zi pentru a se inchega bine crema.

A doua zi se scoate de la rece si se transfera pe un platou.

Smantana pentru frisca se bate impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine consistenta dorita. Se pune frisca peste ultimul strat de piscoturi apoi se pesara fructele de padure si floricele de napolitana.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu fructe proaspete de sezon!

2

Se poate folosi orice suc/sirop pentru insiroparea piscoturilor.

3

Ornarea se realizeaza in functie de imaginatia fiecaruia (ai mei au spus ca arata ca un ghiveci cu flori)! :D :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu piscoturi si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt