Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele

de Meea in Dulciuri, 8 Mar 2017 | 528 vizualizari

 

         
       La multi ani, tuturor femeilor! Astazi, de ziua celor mai elegante si finute fiinte de pe pamant, le daruiesc cate o briosa delicioasa cu vanilie si capsuni!
 Imi place la nebunie sa sarbatoresc aceasta zi ca fiind ziua mamei. Poate asa am fost invatata inca din clasele primare, poate nu, dar eu asa simt acum. Simt nevoia de a sarbatori fiintele speciale din jurul nostru, mamele. Iubim totul la ele si multumim pentru fiecare ora sacrificata, pentru fiecare imbratisare, pentru fiecare sarut pe frunte si pentru fiecare incurajare! 
          Doresc tuturor femeilor, mamelor sau viitoarelor mamici, o viata invaluita in bucurie, dragoste si pace. Doresc ca cele mai speciale fiinte de pe pamant sa primeasca rasfatul meritat, alintul cel asteptat si iubire de necomparat! Iaca am facut si o rima si inchei acum pana nu o stric mai tare haha:)). 
       

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 160 g capsuni
  • 2 liguri de zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • frosting:
  • 50 g unt
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura sos de caramel (gasiti reteta aici, doar ca de data aceasta nu veti mai pune sare)
  • 70 g frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele:

Punem capsunile spalate si curatate intr-un blender. Piureul de capsuni il punem intr-un vas, impreuna cu cele 2 linguri de zahar si lasam amestecul pe foc pana cand incepe sa fiarba. Strecuram apoi amestecul, sa eliminam semintele.


Mixam oul, zaharul si untul. Adaugam apoi si faina, praful de copt si vanilia.


Acum urmeaza un pas mai diferit, deci fiti atente/atenti! Turnam amestecul de capsuni peste compozitia pentru briose (untul+zaharul+oul+faina etc.). Dupa cum veti observa, amestecul de capsuni nu se va "scufunda". Of, ce tot atatea explicatii? Nu amestecati amestecul de capsuni cu amestecul de unt, ci doar intindeti-l usor pe deasupra. In momentul in care luati cu lingura din vas, amestecul de capsuni va ramane deasupra si nu omogenizat, ca in poza de mai jos.


Punem cate o lingura din amestecul pentru briose in forma pentru briose. A mea a fost una din silicon si am uns-o cu putin unt, dar voi puteti folosi si hartii pentru briose.


Lasam tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand acestea trec testul cu scobitoarea.


Pentru frosting, vom mixa untul moale (la temp, camerei) pana cand acesta se spumeaza. Adaugam apoi mierea si frisca batuta, adaugata lingura cu lingura. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugam si o lingura din sosul de caramel (nesarat).


Eu am decorat briosele cu frosting, o pralina de ciocolata si floricica.


Va place cadoul meu pentru voi?


 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/03/cupcakes-cu-vanilie-si-capsuni-pentru.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

08.03.2017, 22:33

oanapl 1

09.03.2017, 17:45

Ce tentante sunt!

kytz 1

10.03.2017, 10:39

Frumoase ! La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca