Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele

de Meea in Dulciuri, 8 Mar 2017 | 1109 vizualizari

 

         
       La multi ani, tuturor femeilor! Astazi, de ziua celor mai elegante si finute fiinte de pe pamant, le daruiesc cate o briosa delicioasa cu vanilie si capsuni!
 Imi place la nebunie sa sarbatoresc aceasta zi ca fiind ziua mamei. Poate asa am fost invatata inca din clasele primare, poate nu, dar eu asa simt acum. Simt nevoia de a sarbatori fiintele speciale din jurul nostru, mamele. Iubim totul la ele si multumim pentru fiecare ora sacrificata, pentru fiecare imbratisare, pentru fiecare sarut pe frunte si pentru fiecare incurajare! 
          Doresc tuturor femeilor, mamelor sau viitoarelor mamici, o viata invaluita in bucurie, dragoste si pace. Doresc ca cele mai speciale fiinte de pe pamant sa primeasca rasfatul meritat, alintul cel asteptat si iubire de necomparat! Iaca am facut si o rima si inchei acum pana nu o stric mai tare haha:)). 
       

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 160 g capsuni
  • 2 liguri de zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • frosting:
  • 50 g unt
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura sos de caramel (gasiti reteta aici, doar ca de data aceasta nu veti mai pune sare)
  • 70 g frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele:

Punem capsunile spalate si curatate intr-un blender. Piureul de capsuni il punem intr-un vas, impreuna cu cele 2 linguri de zahar si lasam amestecul pe foc pana cand incepe sa fiarba. Strecuram apoi amestecul, sa eliminam semintele.


Mixam oul, zaharul si untul. Adaugam apoi si faina, praful de copt si vanilia.


Acum urmeaza un pas mai diferit, deci fiti atente/atenti! Turnam amestecul de capsuni peste compozitia pentru briose (untul+zaharul+oul+faina etc.). Dupa cum veti observa, amestecul de capsuni nu se va "scufunda". Of, ce tot atatea explicatii? Nu amestecati amestecul de capsuni cu amestecul de unt, ci doar intindeti-l usor pe deasupra. In momentul in care luati cu lingura din vas, amestecul de capsuni va ramane deasupra si nu omogenizat, ca in poza de mai jos.


Punem cate o lingura din amestecul pentru briose in forma pentru briose. A mea a fost una din silicon si am uns-o cu putin unt, dar voi puteti folosi si hartii pentru briose.


Lasam tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand acestea trec testul cu scobitoarea.


Pentru frosting, vom mixa untul moale (la temp, camerei) pana cand acesta se spumeaza. Adaugam apoi mierea si frisca batuta, adaugata lingura cu lingura. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugam si o lingura din sosul de caramel (nesarat).


Eu am decorat briosele cu frosting, o pralina de ciocolata si floricica.


Va place cadoul meu pentru voi?


TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/03/cupcakes-cu-vanilie-si-capsuni-pentru.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

08.03.2017, 22:33

oanapl 1

09.03.2017, 17:45

Ce tentante sunt!

kytz 1

10.03.2017, 10:39

Frumoase ! La mulți ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu lamaie si coacaze