Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Erau de ceva timp lista de asteptare aceste prajiturele dragalase si iata ca le-a venit randul. Mi-a placut enorm cum au iesit, consistenta umeda si deloc inecacioasa, iar crema din frisca si crema de branza a fost completarea perfecta. Sunt minunate de pregatit cand aveti musafiri sau de daruit ca si cadou!
Cupcakes-urile:
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut.
Intr-o canita, punem bicarbonatul cu praful de copt, le stingem cu otetul. Adaugam amestecul de bicarbonat cu praf de copt si vanilia.
Faina cernuta o incorporam treptat (daca folositi faina de magazin este posibil sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri), apoi punem colorantul si amestecam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia rosie, le amestecam cu o paleta, cu miscari lente.
In forme de briose din silicon, punem compozitie cam pe 3/4. Daca nu aveti forme de silicon, folositi o tava de briose in care puneti hartiute.
Introducem briosele in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana briosele sunt patrunse.
Facem testul cu scobitoarea dupa 20-25 de minute si daca sunt gata, le scoatem din cuptor sau le mai lasam, daca mai este necesar. Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem frisca rece intr-un bol si o mixam pana prinde putina consistenta. Adaugam crema de branza de la temperatura camerei, zaharul pudra, vanilia si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa. Punem crema intr-un pos, ornam briosele reci. Deasupra le decoram cu bombonele inimioare.
Le servim cu placere si le pastram la rece pe cele ramase.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult