Desert cupe de ciocolata cu crema de branza si fructe

de oanapl in Dulciuri, 13 Apr 2017 | 562 vizualizari

 

Delicii de Paste
Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul Simonei Callas.

 

INGREDIENTE

  • cupe:
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 100 g ciocolată albă
  • 5 baloane mici
  •  cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g mure
  • 4 linguri zahăr
  • 20 ml apă
  •  decor:
  • mure
  • piersici din compot
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cupe de ciocolata cu crema de branza si fructe:

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, in doua vase largi. După ce se topeşte, o laşi câteva minute să se răcească. Pui ciocolata albă intr-o pungă si o găuresti la un colt si o adaugi peste ciocolata neagră sub forma de striuri.


Umfli puţin baloanele şi le introduci în ciocolată de mai multe ori până când formezi petalele, astfel încât baloanele să fie acoperite până la jumătate. Aşezi o folie de aluminiu într-o tavă şi pui câte o lingură de ciocolată pentru fiecare balon (pentru suport). Pui baloanele pe ciocolată şi dai la frigider 5-10 minute.

Între timp, prepari crema. Pui murele cu o lingură de zahăr şi apa la fiert, pentru 10 minute. Treci printr-o strecurătoare fructele si sucul rezultat il adaugi peste mascarpone impreună cu zahărul pudră şi amesteci pană se omogenizează compozitia.


Scoţi baloanele de la frigider şi le spargi si le scoti cu grija din interiorul cupelor. Umpli cupele de ciocolată cu cremă, le ornezi cu fructe şi le serveşti.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupe de ciocolata cu crema de branza si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

17.04.2017, 10:13

As servi si eu o cupa!

kytz 1

20.04.2017, 11:41

miki_a 1

20.04.2017, 17:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide