Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură

de diaconta in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 2261 vizualizari

 

Nu prea îmi place mie să fac ceva cu tot felul de rămăşiţe,dar cum nu am avut timp pentru alt desert şi aveam ingrediente suficiente pentru un desert,am încropit un-doi acest desert.Minunat lângă cafeluţa de dimineaţă şi nu numai.Voi puteţi sa folosiţi biscuiţi şi să preparaţi crema şi glazura care mie mi-au rămas de la tort.

 

INGREDIENTE

Pesmet de biscuiti ramas de la nucile umplute,o foaie cu miere de albine(le puteti înlocui cu 300 g biscuiti)

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 g mascarpone
  • Lichior de ciocolata
  • 3 linguri gem de caise
  • Zmeura congelata

Pentru glazura:

  • 50 g ciocolata
  • Lapte
  • Fulgi de ciocolata pentru decor

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură:

Am maruntit foaia cu miere de albine si pesmetul pentru biscuiti.

Ciocolata am topit-o cu frisca lichida.Am  adaugat lichiorul si am lasat sa se raceasca la frigider.

Mascarponele l-am mixat cu zaharul apoi am pus ciocolata racita.

Biscuitii i-am amestecat cu crema de ciocolata si gemul de caise.

Am pus amestecul într-o tava mica de chec,în care am pus o folie,am presarat boabe de zmeura,am acoperit cu folia si am lasat la frigider sa se întareasca.

Nu s-a întarit prea mult pentru ca este foarte cremos.

 

Am rasturnat pe un platou,am topit ciocolata cu laptele si am pus deasupra,apoi am presarat fulgi de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură-0
Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură-1
Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură-2
Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură-3
Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură-4

COMENTARII (39)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 22:56

Madelline

Madelline 1

12.02.2014, 00:29

babi5

babi5 1

14.11.2014, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53