Desert diplomat cu piscoturi

de Criss in Torturi, 29 Dec 2010 | 32298 vizualizari

 

In perioada aceasta toata lumea se gandeste la un tort de Revelion. Eu va propun reteta mea de diplomat. Stiu ca sunt multe variante, eu n-am facut decat aceasta varianta de zeci de ori si mi-a reusit de fiecare data. Daca doriti, puteti renunta la albusuri si sa nu le mai puneti in crema. Eu le-am pus intotdeauna.

 

INGREDIENTE

  • 20 g gelatina
  • 5 oua
  • 1 cutie compot de piersici
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca Meegle
  • piscoturi Savoiardi (pachet mare)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert diplomat cu piscoturi:

Gelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani.


Cand crema este fiarta, se adauga gelatina si se omogenizeaza bine pana se topeste. Dupa ce s-a racit se adauga albusurile batute spuma, se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot, doar sa se raceasca.


Intre timp pregatim o cratita in care vom asambla tortul. Se tapeteaza cratita cu folie alimentara. Pe fundul cratitei se aseaza fructe. De aceasta data am pus doar piersici din compot.


Piscoturile se trec prin zeama de compot si se asaza de jur imprejur, pe marginea cratitei. Nu trebuie tinute mult in zeama de compot pentru ca se inmoaie foarte repede.


Se bate frisca si se amesteca cu crema rece dar atentie, sa nu se intareasca! (o paziti :) )


Se pune o parte din crema in cratita, piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.


Se acopera cu un strat de piscoturi insiropate.


La final se acopera tortul cu folie alimentara si se pune in frigider minim 4 ore. Eu zic ca cel mai bine e sa faceti tortul seara si sa stea pana dimineata in frigider. Apoi se rastoarna pe platou. Platoul/tava se pune peste cratita si cu o miscare rapida se intoarce cratita. Se scoate cratita, se indeparteaza folia si daca doriti se mai poate orna tortul. Eu n-am considerat necesar pentru ca mi se pare destul de aspectuos si asa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Criss 1

01.01.2011, 11:18

Multumesc Motane.

Criss 1

01.01.2011, 11:18

Tanya, Ruxy

ELENI 1

16.03.2012, 14:24

Super Criss,felicitari.Azi il pun in practica dar pot sa inlocuiesc fructele nu?Sotul meu prefera capsunile.MERGE?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de cafea