Tort de vanilie

de Isabel in Torturi, 12 Noi 2013 | 1748 vizualizari

 

Cum nu aveam prea multe prin bucatarie si pofta de dulce isi spunea cuvantul am incropit repede acest tort care a iesit chiar foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 4 lg zhar
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie(o fiola)
  • 1plic praf de copt
  • Sirop
  • 300ml apa
  • 2 lg zahar
  • o esenta vanilie
  • Crema
  • 1 plic crema de vanilie pt prajituri D'otker
  • 250 ml lapte
  • 2-3 lg zahar vanilat
  • Decor
  • 100g margarina pt copt
  • o cescuta lapte(5 lg)
  • 30 g cacao
  • 3 lg zahar tos
  • esenta rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie:

Blatul


Facem un pandispan,astfel - batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam galbenusurile,esenta de vanilie si praful de copt,apoi lg cu lg faina.Intr-o tava unsa si tapetata turnam compozitia si dam pt 25-30 min la cuptorul incalzit prealabil(180°C).


Crema


In vasul de la mixer punem laptele,zaharul vanilat si continutul plicului si mixam pana ce crema s-a ingrosat bine si dam la rece.


Sirop


Intr-un vas punem la foc sa fiarba apa,zaharul si esenta de vanilie si dupa ce a fiert lasam sa se raceasca.


Topping


Punem intr-un vas la topit margarina,apoi adaugam zaharul si dupa ce s-a topit adaugam laptele si esenta de rom si cand a inceput sa clocoteasca adaugam cacaoa,amestecam bine oprim focul si lasam sa se raceasca.


Dupa ce blatul s-a copt il portionam in doua foi egale.Asezam pe platou prima foaie,insiropam si punem o parte crema de vanilie,apoi cealalta foaie insiropam si ornam cu restul de crema de vanilie.In golurile ramase punem cu o lingurita topingul de ciocolata.Dam la rece pt 3-4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.11.2013, 11:33

Super

nadea68 1

13.11.2013, 18:03

Isabel 1

13.11.2013, 23:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Tort de vanilie cu cirese