Tort special pentru Craciun

de mamaieelena in Torturi, 26 Dec 2011 | 2310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovleac dat prin razatoare si copt pe aragaz cu ulei
  • 250 gr (un pachet)piure de castane
  • 100 ml lichior de cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 250 grbranza dulce
  • 200 gr ciocolata alba
  • 700 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 1 pachet cu frisca praf pentru decor
  • 125 ml lapte
  • blatul:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 15 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 10 gr.cacao
  • 4 linguri cu faina
  • 16 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort special pentru Craciun:

In prima etapa am pregatit toate cremele care sunt 3 astfel: de cu o zi inainte am copt pe aragaz intr-o cratita dovleacul dat prin razatoare si am pus si cele 3 linguri cu miere si scortisoara. A doua zi am incalzit dovleacul si am pus la hidratare 6 foi de gelatina. Cand este fierbinte dovleacul si gelatina inmuiata le amestecam si dam la rece intr-un vas cu apa.


La piureul de castane punem lichiorul de cacao si amestecam cu telul pe foc. Si de data acesta punem la hidratare 5 foi de gelatina si cand s-au inmuiat adaugam in crema de castane. O punem intr-un vas cu apa rece.


Intr-o craticioara punem 100 ml crema de frisca si 200 gr ciocolata alba si punem la topit. Adaugam si branza ca sa se incalzeasca bine si gelatina o punem la hidratat (5 foi). Amestecam gelatina cu crema de branza si dam la rece.


Cat stau la rece cremele facem blatul astfel: faina se amesteca cu cacaoa intr-un castronel. Separat se bat cele 3 albusuri cu 15 ml apa, se adauga zaharul. Separat galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusuri in fir subtire. Se amesteca cu lingura la fel si faina cu cacaoa amestecata se pune peste albusuri. Cand sunt amestecate toate se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o forma de blat de tort cu fundul detasabil, se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade (depinde de cuptor) 25 de minute.


Blatul scos si racit se pune pe un suport de tort. Se bate f bine frisca lichida pe care o amestecam cu fiecare din creme cate 200 de ml de fiecare. Eu am pus peste blat prima crema de dovleac, apoi cea de castane si ultima de branza. Am ornat cu frisca si cu ciocolata rasa amaruie.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

28.12.2011, 12:09

are..de toate..

mamaieelena 1

28.12.2011, 21:37

multumesc Gaby

Lau 1

06.01.2012, 15:59

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Alb-Negru