Tort cu crema de dovleac

de adriana65 in Torturi, 26 Oct 2013 | 9486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 1 ou
  • - 80 g zahăr
  • - 75 g făină
  • - 1 lingură cu ulei
  • - 1 lingură cu lapte
  • - 1 lingură cu cacao
  • - 1/4 linguriţă cu praf de copt
  • - coaja rasă de la 1/2 portocală
  • Ingrediente pentru cremă:
  • - 200 g piure de dovleac
  • - 50 g zahăr
  • - 75 g mascarpone
  • - 200 ml smântână pentru frişcă
  • - zeama şi coaja de la 1/2 portocală
  • - 5 g gelatină
  • Finisare:
  • - 100 g marţipan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de dovleac:

Se încălzeşte cuptorul la 190 grade C.



Începem cu prepararea blatului: cu mixerul pornit la viteză maximă se bate oul cu zahărul până ce acesta îşi dublează volumul. Se reduce viteza mixerului la treapta inferioară şi se adaugă uleiul şi laptele apoi făina amestecată în prealabil cu cacao, praf de copt şi coaja de portocală. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Am folosit o tavă cu un diametru de 15 cm. Se coace 20 minute.


Pentru prepararea cremei procedăm astfel: Gelatina se hidratează 10 minute în sucul de portocală amestecat cu 1 lingură de apă rece. Gelatina hidratată se încălzeşte până la topire apoi se încorporează în piureul de dovleac. Se adaugă zahărul, coaja de portocală şi mascarpone. Se bate smântâna pentru frişcă apoi se încorporează în crema de dovleac.


Tava în care s-a copt blatul se tapetează cu folie alimentară. Blatul se taie în două. Primul blat se pune pe fundul tăvii, se acoperă cu crema de dovleac apoi se acoperă cu al doilea blat.


Tava se dă la frigider pentru 3 - 4 ore. Pentru fasonare am folosit 50 g marţipan pe care l-am întins peste tort . Din ce a rămas am confecţionat şi 3 dovlecei în miniatură.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 16:36

o bunatate

adriana65 1

26.11.2013, 18:12

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 20:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Burrito vegetarian, de post
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de dovleac