#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!

de -Miti- in Torturi, 13 Ian 2011 | 6021 vizualizari

 

La multi ani,draga tata,sper sa iasa bine tortul ,iti urez multa sanatate si sa ai multa grija de tine ca vrem sa te avem in prejma cat mai mult timp.

Tortul e dupa reteta de la Miha si glazura e de la Ina.

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:  
  • 6 oua   
  • 6 linguri zahar   
  • 3 linguri ulei   
  • 30 gr cacao  
  • 6 linguri faina  
  • esenta de rom   
  • un praf de copt  
  • Siropul:
  • 50 gr zahar
  • apa cat sa acopere zaharul
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • Glazura :(de la Ina)
  • 150 gr zahar pudra
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA #100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!:

Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt. Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se piarda din volum. Se amesteca numai cat se incorporeaza faina. Se toarna intr-o tava rotunda de 24 cm,se da la cuptor cam 25-30 minute si se face testul cu scobitoarea inainte de a se scoate. Nu deschideti cuptorul primele 10-15 minute ca sa nu se lase. Se lasa sa se raceasca si se taie in trei.


Sirop:


Se fierbe apa cu zaharul cateva minute. Se da la racit si se insiropeaza blatul.


Crema:


Se topeste margarina.Se lasa sa se raceasca si se amesteca pana devine o crema pufoasa. Se adauga zaharul si se amesteca sau mixeaza pana se topeste. Se adauga cacaoa si galbenusurile unul cate unul.


Glazura:


Se amesteca toate ingredientele si se toarna fierbinte peste tort.


Am ornat cu frisca la tub,de data asta mi-a fost mai mult de gust decat de ornat. Inca nu l-am taiat,revin sa va spun cum a fost!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

-Miti- 1

14.01.2011, 09:24

Fetelor multumim mult pentru urari!Tata a fost asa de fericit ca a primit asa de multe urari de ziua lui!

Crista_Luca 1

14.02.2011, 23:04

La multi ani si pin partea mea si multa mu;ta sanatate!!!!

-Miti- 1

15.02.2011, 10:23

cristina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere