Tort cu mousse de dovleac

de Dea_Dea in Torturi, 28 Oct 2013 | 2051 vizualizari

 

Daca tot este toamna am zis sa fac ceva mai deosebit.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt
  • SIROP
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 500-600 gr dovleac ras
  • esenta de vanilie
  • 5-6 linguri de zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • un plic gelatina (10 gr)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de dovleac:

Prima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit.

Trecem la blat.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa. Se pune in tava cu diametrul de 26 cm si se da la cuptor la foc potrivit 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit

Crema:

Dovleacul se pune in blender si se face pasta, frisca se bate. Se incorporeaza dovleacul in frisca si se pune gelatina hidratata, se omogenizeaza.

Asamblare

Blatul se taie in doua se insiropeaza. Punem o parte de blat in tava in care l-am copt, jumatate de crema, blat si iarasi crema. Se da la figider 1-2 ore.

 

 

TIPS-URI

1

gelatina se prepara conform intructiunilor de pe ambalaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de dovleac-0
Tort cu mousse de dovleac-1
Tort cu mousse de dovleac-2
Tort cu mousse de dovleac-3
Tort cu mousse de dovleac-4
Tort cu mousse de dovleac-5
Tort cu mousse de dovleac-6
Tort cu mousse de dovleac-7
Tort cu mousse de dovleac-8
Tort cu mousse de dovleac-9
Tort cu mousse de dovleac-10
Tort cu mousse de dovleac-11
Tort cu mousse de dovleac-12
Tort cu mousse de dovleac-13

COMENTARII (23)

Dea_Dea

Dea_Dea 1

28.10.2013, 12:36

Aoleu ce mandra mi-s , ma bucur tare mult ca v-a placut

laura_n

laura_n 1

28.10.2013, 14:19

mie nu imi place dovleacul, de fapt imi place dar nu mananc ) dar tortul este misto

Teo

Teo 1

15.11.2013, 22:43

Nu as fi crezut ca dovleacul ''s-a imprietenit'' cu frisca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05