Tort cu mousse de dovleac

de Dea_Dea in Torturi, 28 Oct 2013 | 2305 vizualizari

 

Daca tot este toamna am zis sa fac ceva mai deosebit.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt
  • SIROP
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 500-600 gr dovleac ras
  • esenta de vanilie
  • 5-6 linguri de zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • un plic gelatina (10 gr)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de dovleac:

Prima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit.


Trecem la blat.


Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa. Se pune in tava cu diametrul de 26 cm si se da la cuptor la foc potrivit 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit.


Sirop:


Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit


Crema:


Dovleacul se pune in blender si se face pasta, frisca se bate. Se incorporeaza dovleacul in frisca si se pune gelatina hidratata, se omogenizeaza.


Asamblare


Blatul se taie in doua se insiropeaza. Punem o parte de blat in tava in care l-am copt, jumatate de crema, blat si iarasi crema. Se da la figider 1-2 ore.


 

TIPS-URI

1

gelatina se prepara conform intructiunilor de pe ambalaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Dea_Dea 1

28.10.2013, 12:36

Aoleu ce mandra mi-s , ma bucur tare mult ca v-a placut

laura_n 1

28.10.2013, 14:19

mie nu imi place dovleacul, de fapt imi place dar nu mananc ) dar tortul este misto

Teo 1

15.11.2013, 22:43

Nu as fi crezut ca dovleacul ''s-a imprietenit'' cu frisca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de dovleac