Tort savarina - 400 -

de MotanLaOale in Torturi, 31 Oct 2013 | 4026 vizualizari

 

Si uite asa, incet, incet, am ajuns si la reteta 400 si placerea de a fi aici cu voi este la fel de mare, poate chiar mai mare. Pentru aceasta ocazie impart cu voi, din pacate numai virtual, un tort savarina minunat. A iesit foarte bun, asa cum mi-l inchipuiam! >:D

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 400ml lapte
  • 500g faina
  • 30g drojdie proaspata
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • putina sare
  • SIROP
  • 700ml apa
  • 125g zahar
  • esenta rom
  • UMPLUTURA
  • 500ml frisca lichida
  • 300ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • esenta vanilie
  • DECORAT
  • dulceata de capsuni
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina - 400 -:

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.


Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine.


Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.


Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.


Cand si-a dublat volumul se pune in forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.


Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste putin.


Se face proba cu scobitoarea.


Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.


Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.


Cand este rece se amesteca cu esenta de rom.


Blatul rece se taie in doua, se pune pe doua platouri si se insiropeaza bine, bine.


Pentru umplutura se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare.


Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.


Jumatatea de blat de jos se unge cu un strat subtire de dulceata de capsuni.


Se pune un strat consistent de frisca si se niveleaza.


Se pune cu grije (se poate rupe) blatul superior.


Deasupra se unge cu un strat de dulceata de capsuni.


Se orneaza cu frisca dupa dorinta sau pricepere (in cazul meu).


Se pun in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa fie insiropat foarte bine ca sa fie bun.

2

Statul la frigider de pe o zi pe alta il face si mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina - 400 -" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

MotanLaOale 1

12.12.2014, 08:30

NicoletaMarinescu 1

11.02.2017, 10:44

Abia astept sa-l fac, imi plac la nebunie savarinele,multumesc pt reteta 😘

MotanLaOale 1

11.02.2017, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Tort Savarina