Tort Savarina

de Lavinia in Torturi, 3 Noi 2013 | 10288 vizualizari

 

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 60 ml ulei

Sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom

Umplutura:

  • 400 g smantana
  • 500 ml frisca lichida

In plus:

  • 1 borcan gem/dulceata de caise
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Savarina:

Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare .


Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine.


Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o peste faina.


Adauga si ouale si incepe sa amesteci usor aluatul.


Adauga uleiul putin cate putin si amesteca aluatul pana ce acesta este perfect incorporat.


Lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.


Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si hartie de copt si mai lasa aluatul la dospit in tava aprox. 15 minute.


Coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute sau pana ce este usor rumenit.


Lasa blatul la racit apoi cu un cutit ascutit sau un taietor special pentru blaturi taie-l in 3 .


Pune apa cu zaharul la fiert si lasa sa dea 2-3 clocote.


Cand este rece adauga esenta de rom dupa gust.


Mixeaza smantana cateva secunde apoi adauga treptat din frisca lichida si mixeaza pana devine o frisca tare.(in cazul in care frisca devine prea tare adauga 2-3 linguri de lapte si amesteca usor pana se mai inmoaie putin)


Pe un platou rotund pune prima foaie de blat si insiropeaza.


Unge blatul cu dulceata de caise,pune 1/3 din frisca,iar blat/sirop/dulceata/frisca si acopera cu ultimul blat insiropat in prealabil si uns cu dulceata.


Imbraca marginile tortului cu restul de frisca si decoreaza dupa preferinte.


Lasa tortul la frigider pentru cateva ore(ideal ar fi peste noapte)

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui dulceata de caise cu dulceata de capsuni sau zmeura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Alina26 1

15.11.2014, 17:02

Ce bine arata!!!!

babi5 1

19.12.2014, 10:28

La multi ani; 2014

Xandrinne 1

07.02.2015, 09:30

Minunat!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu blat de savarina