Tort Savarina

de Lavinia in Torturi, 3 Noi 2013 | 13124 vizualizari

 

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte caldut
  • 3 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 60 ml ulei

Sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom

Umplutura:

  • 400 g smantana
  • 500 ml frisca lichida

In plus:

  • 1 borcan gem/dulceata de caise
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Savarina:

Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare .


Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine.


Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o peste faina.


Adauga si ouale si incepe sa amesteci usor aluatul.


Adauga uleiul putin cate putin si amesteca aluatul pana ce acesta este perfect incorporat.


Lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.


Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si hartie de copt si mai lasa aluatul la dospit in tava aprox. 15 minute.


Coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute sau pana ce este usor rumenit.


Lasa blatul la racit apoi cu un cutit ascutit sau un taietor special pentru blaturi taie-l in 3 .


Pune apa cu zaharul la fiert si lasa sa dea 2-3 clocote.


Cand este rece adauga esenta de rom dupa gust.


Mixeaza smantana cateva secunde apoi adauga treptat din frisca lichida si mixeaza pana devine o frisca tare.(in cazul in care frisca devine prea tare adauga 2-3 linguri de lapte si amesteca usor pana se mai inmoaie putin)


Pe un platou rotund pune prima foaie de blat si insiropeaza.


Unge blatul cu dulceata de caise,pune 1/3 din frisca,iar blat/sirop/dulceata/frisca si acopera cu ultimul blat insiropat in prealabil si uns cu dulceata.


Imbraca marginile tortului cu restul de frisca si decoreaza dupa preferinte.


Lasa tortul la frigider pentru cateva ore(ideal ar fi peste noapte)

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui dulceata de caise cu dulceata de capsuni sau zmeura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Alina26 1

15.11.2014, 17:02

Ce bine arata!!!!

babi5 1

19.12.2014, 10:28

La multi ani; 2014

Xandrinne 1

07.02.2015, 09:30

Minunat!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort savarina