Desert tort cu lapte condesat

de Lau in Torturi, 2 Apr 2017 | 1524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 300 ml lapte condesat
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu lapte condesat:

Blat


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam bine, pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, uleiul, apa si mixam bine.


Adaugam faina, praful de copt, esenta si amestecam bine cu ajutorul unei palete.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem in 4 straturi.


Crema


Mixam frisca lichida, adaugam laptele condesat si amestecam (ar merge si o gelatina, dar eu nu am avut in casa), dam la rece, pana este gata blatul.


Pe un platou, asezam prima foaie de blat-insiropam-crema-repetam pana terminam, ungem tortul cu un strrat de crema si dam la rece 30 minute.


Pe o fasie de hartie de copt, am scris la multi ani cu ciocolata topita si am pus pe tort, am lasat sa se intareasca, dupa care am luat hartia.


Topim ciocolata impreuna cu untul, turnam deasupra tortului, nivelam si decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu lapte condesat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

07.04.2017, 19:14

kytz 1

03.06.2017, 11:04

Ce tort frumos!

kooky 1

06.06.2017, 10:57

Pt a prinde consistență crema,se adaugă sucul proaspăt stors de la două-trei lămâi,se amestecă ușor de jos in sus pâna la încorporarea totală.Va rezulta o cremă densă cu un gust excelent.
Eu prepar tartă de lămâie in acest mod.
Cantitățile sunt
- 400 ml frișcă lichidă
-370 ml lapte condensat(o cutie de mărime medie)
- 150 ml suc proaspăt de lămâie(3 sau 4 lămâi)
-coaja rasă de la o lămâie
În frișca bătută se adaugă laptele condensat,coaja rasă de la 1 lămâie și sucul de la lămâi.Crema se toarna pe un blat pregătit din 2 ouă,2 linguri zahăr,2 linguri făină,coajă de lămâie,așezat intr-o formă cu inel detașabil.Se lasă la frigider până a doua zi Se decorează cu fulgi de cocos și fructe la alegere. :">

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole boabe
  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu mere

ieri la 17:01

Mancarica de fasole verde cu rosii

ieri la 15:20

Pilaf cu ardei copți și ceapă verde

de RODIMUR 5

ieri la 08:39

Salata cu ansoa , naut  si rucola

pe 12.12 la 22:17

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni