Tort savarina

de aziz in Torturi, 24 Feb 2012 | 4879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de gris
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 500 gr frisca
  • jumatate plic budinca de vanilie
  • un plic gel de zmeura in locul dulcetii de caise din reteta clasica
  • Pentru sirop:
  • 2 pahare cu apa
  • 1 pahar zahar
  • apa de trandafir depinde de concentratie si de gustul fiecaruia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

Se bat albusurile spuma adaugam 5 linguri din zahar si mixam in continuare pana devine o compozitie lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate in prealabil cu uleiul si 2 linguri de zahar. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt, apoi se incorporeza in spuma de oua. Amestecul obtinut se toarna in forma de tort rotunda, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 30 minute 180 grade.


Intre timp se face siropul: punem apa pe aragaz cu zaharul si lasam pana se topeste si scade putin. Dam de pe aragaz si lasam la racit dupa care adaugam apa de trandafiri. Acum cand insiropam ori blatul este rece si siropul cald sau invers.


Dupa ce insiropam blatul obtinut, preparam gelul de zmeura conform instructiunilor de pe plic insa nu-l punem imediat peste blat lasam putin sa se raceasca atat cat sa dea sa se inchege .Punem pe blat si gelul apoi dam la frigider cam 15 minute si ornam cu frisca care se bate cu budinca de vanilie.


Noi a doua zi am experimentat si una cu gel de ananas...mmmm...Sa aveti pofta!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

aziz 1

26.02.2012, 12:57

oricand mirela!!!

dentistutza 1

28.02.2012, 09:17

Oana 1

29.02.2012, 21:59

Mmm, supeeer!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort Savarina