Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 21 Oct 2018 | 1899 vizualizari

 

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit modificari pe parcurs, dar va asigur ca a iesit ceva foarte bun. Cu atele nu am fost prea multumita, pentru ca au mai lasat cate o scamuta, dar altele n-am avut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 80 g zahar
  • 1 varf de lingurita de scortisoara
  • circa 270 g faina
  • 3 g sare
  • 3 g drojdie uscata
  • 70 g lapte
  • 30 g apa
  • 5 g esenta de vanilie
  • 20 g unt la temperatura camerei
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte
  • sferturi de nuci pecan pentru codita
  • 6 ate groase/sfori de 50-80 cm fiecare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar:

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.


Se dau deoparte 120 g de dovleac calit pentru aluat, iar peste restul (100 g au ramas) se pun 10 g zahar si un varf de lingurita de scortisoara.


Se cern 200 g faina intr-un castron si se adauga peste aceasta 20 g zahar, 3 g sare si 3 g drojdie uscata si se amesteca.


Se incalzesc laptele, apa si esenta de vanilie si se toarna peste faina. Se amesteca totul, apoi se adauga dovleacul calit (120 g). Se framanta aluatul si se incorporeaza untul. Se mai adauga faina daca este necesar si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de castron (eu am mai adaugat 70 g faina).


Se spala mainile si se ung cu ulei. Se unge si castronul cu ulei, iar din aluat se formeaza o bila, care se lasa la crescut la loc cald, acoperita cu un prosop.


Se dau atele/sforile prin faina.


Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in sase. Din fiecare parte se formeaza cate o bila care se aplatizeaza si se umple cu dovleac calit. Se da forma de bila din nou si se leaga cu o ata/sfoara astfel incat sa iasa 8 parti. Se aseaza "dovlecii" intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa creasca la loc cald.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Dupa ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se introduce tava la cuptor.


Dupa ce s-au rumenit frumos, "dovlecii" se lasa sa se raceasca, apoi li se scot atele/sforile, li se pun in mijloc sferturi de nuci pecan cu rolul de codita si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

oanapl 1

23.10.2018, 15:59

Waw! Ce frumusei sunt dovleceii tai! Si sunt sigura ca au fost deliciosi!

Ancutsa 1

25.10.2018, 15:08

Frumosi si gustosi!

Valclaudia 1

07.11.2018, 06:31

foarte frumosi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa