Desert eclere

de ella49 in Dulciuri, 20 Iul 2020 | 1342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 100 g unt
  • 5 oua medii
  • un praf sare
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 60 g faina
  • 3 oua
  • Esenta vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere:

Intr-o cratita la foc mic, punem laptele, apa si untul. Lasam pana se topeste untul, apoi punem faina si amestecam bine la foc mic inca 5 minute sa scoatem cat mai multa apa din aluat. Stingem focul si lasam aluatul sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit adaugam ouale, cate unul pe rand si amestecam cu mixerul. Punem aluatul intr-un pos si formam cojile de eclere intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la 190° timp de 20 de minute. In primele 20 de minute nu deschidem usa cuptorului. Dupa lasam la 160° alte 20 de minute. Scoatem tava si le lasam sa se raceasca.



Pentru crema punem laptele pe foc. Separat amestecam ouale cu zaharul si faina. Cand laptele este aproape de fierbere adaugam compozitia cu ou si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam vanilia si o lasam la racit.



Taiem cojile de eclere pe jumatate, punem crema intr-un pos si le umplem.Pe deasupra am pus 100 g ciocolata topita cu 10 ml ulei.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

22.07.2020, 07:21

Bune

mirela0911 1

25.07.2020, 20:06

Tare bune sunt!

Rocsi 1

27.07.2020, 20:19

Mmm, preferatele mele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara