Desert faguri

de Ina in Dulciuri, 1 Ian 2019 | 7644 vizualizari

 

Totdeauna mi-au placut fagurii si imi era ciuda ca eu nu am forma speciala sa-i prepar.
De Craciun am decis sa-i fac si am folosit  forma de waffle de la LIDL. 
Deliciosi si extrem de pufosi!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri lapte dulce
  • făină ( 16-18 linguri )
  • o lingurita cu bicarbonat de amoniu
  • o lingurita cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Crema :

  • crema de ciocolata cu gust de alune ( gata preparata, la borcan )
  • 200 g mascarpone
  • o fiola cu esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert faguri:

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam pe rand uleiul, laptele, faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, mixand dupa fiecare. 

La final incorporam esenta de rom si praful de sare.  

Daca aluatul este prea lichid, adaugam faina cat sa obtinem un aluat pufos , dens dar care curge singur din lingura.

Pentru ca eu nu am forma speciala de faguri, le-am copt in forma de Waffle punand cu lingura o cantitate foarte mica in mijlocul sabloanelor de inimioare, astfel incat la copt sa obtinem forme rotunde. De asemenea, pentru a iesi pufoase si nu foarte plate, nu am inchis forma la maxim ci am tinut capacul la limita de sus a aluatului, cat sa se coaca usor. 

Crema :

Mixam crema de ciocolata cu gust de alune impreuna cu 200 g mascarpone si o fiola de esenta de rom. 

Cu aceasta crema lipim fagurii doi cate doi, alegand bucatile cat de cat asemenatoare ca forma. 

Pudram usor cu zahar cu aroma de vanilie .

Pana la servire pastram prajiturile in recipiente inchise, pentru a se mentine pufoase. 

TIPS-URI

1

Fagurii vor fi foarte pufosi dupa 1-2 ore de la umplere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert faguri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piersici