Desert fara coacere, cu crema de vanilie

de Rahela Velicu in Prajituri, 1 Apr 2021 | 516 vizualizari

 

Un desert delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 1 pachet de biscuiti Petit Beurre sau 2 pachete daca doriti sa faceti mai mult desert. Crema este suficienta
  • 120 g zahar
  • 50 g de faina
  • 1 lingurita coaja razuita de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fara coacere, cu crema de vanilie:

Mai intai preparam crema de lamaie in felul urmator: punem 400 ml lapte la fiert. Cele 4 galbenusuri de ou le amestecam cu zaharul , cu faina si cu150 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se ingroasa amestecand continuu. La final adaugam coaja de lamaie.


Restul de 50 ml lapte il incalzim 10-13 secunde la cuptorul cu microunde. Trecem biscuitii timp de 4-5 secunde prin lapte si punem un strat pe un platou. Adaugam crema si apoi alt strat de biscuiti. Alternam asa pana cand terminam biscuitii. Sau crema :) Eu am terminat biscuitii, crema mi-a mai ramas putina. Sfaramam 2-3 biscuiti si presaram deasupra desertului.


Dam desertul la rece pentru 30-40 de minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am avut coaja de lamaie pusa la frigider. Obisnuiesc sa razuiesc coaja lamailor, o amestec cu zahar si o pun intr-un borcanel ermetic inchis. O tin la frigider 1- maxim 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fara coacere, cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

05.04.2021, 09:30

Rahela Velicu 1

05.04.2021, 09:31

Va multumesc!

Rocsi 1

07.04.2021, 19:47

Super faina aceasta prajitura! Ne place mult!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu