Desert flori dulci cu gem

de madi_marin in Dulciuri, 30 Apr 2020 | 732 vizualizari

 

,, aluaturi de casa,,
Retetă preluată de la Reghina Cebotari, doar că am schimbat forma iniţială cu una de flori.
 

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte cald
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 1 iaurt Cremoso mic
  • 325 g făină
  • 65 g unt
  • gem la alegere
  • 1 gălbenuş +1 lingură de lapte pentru uns + zahăr
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flori dulci cu gem:

Într-un castron se pun laptele cald, drojdia şi lingura de zahăr. Se lasă 10 minute la loc călduţ.


Oul se freacă cu cele 50 g zahăr, sarea, iaurtul şi esenţele. Peste această compoziţie se pune cea de lapte cu drojdie care a dospit un pic. Se amestecă bine, apoi totul se mută în vasul robotului căruia i se fixează cârligul de frîmântare.


Se adaugă făina cernută şi se amestecă la viteză medie, turnând untul topit lichid şi răcit în fir subţire.


Se frământă timp de 5 minute, apoi se scoate aluatul într-un castron uns cu ulei.


Se lasă la crescut pentru o oră.


Se cântăreşte aluatul şi se împarte ăn 10 bile egale.


Din fiecare bilă se face un cerc de aluat. În mijlocul lui se pune un fund de pahar cu diametrul mic, se apasă uşor şi se taie de jur împrejur cu un cuţit ascuţit în 5 sau 6 locuri, formând astfel petalele cărora le strângem vârfurile între degete.


Se pun florile în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă la dospit înca 30 de minute.


Se mai formează mijlocul cu fundul paharului dat prin făină de fiecare dată, apoi se umple căuşul cu gemul preferat.


Se ung petalele cu gălbenuşul amestecat cu lingura de lapte şi se presară cu zahăr.Se coc la 180 grade , fără ventilaţie , cu căldură sus/jos pentru 15 – 17 minute.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flori dulci cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Merisor 1

01.05.2020, 22:27

Ce faine sunt!

Ancutsa 1

02.05.2020, 13:30

Frumoase si gustoase!

mirela0911 1

02.05.2020, 23:19

Ce frumusele sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveti picanti pentru burgeri

de Ksenya 5

la 10:23

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

RETETA RECOMANDATA
Placintele impletite cu branza si stafide