Pancakes cu frisca si peltea

de alice_ciobanu in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 1638 vizualizari

 

Mi-am propus sa fac o noua categorie pe blog si anume Mic-dejun :). Recunosc deschis ca mic-dejunul pentru mine arata cam asa: o simpla cafea cu putin zahar, aburinda, facuta de R. in fiece dimineata. Dar pentru ca R. e cel care pregateste dejunul pentru el, zilnic, iar in weekend si pt mine, am decis sa pun cateva din retetele incropite de el.
Astazi niste Pancakes cu frisca si peltea de gutui si un motz de coacaze proaspete. Am inceput sa iubesc Pancakes-urile ceva mai mult ca frantuzistele Crepes.

 

INGREDIENTE

  • pentru pancakes:
  • 300 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua
  • 450 ml lapte batut
  • 75 gr unt
  • pentru umplutura:
  • frisca , n-am vreo cantitate, depinde de placerea fiecaruia
  • peltea de gutui, in loc de sirop
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu frisca si peltea:

Amestecati faina cu praful de copt si zaharul.


Bateti ouale cu laptele batut si untul topit si racit, dupa care combinati cele doua amestecuri, adica cel lichid cu cel solid. Omogenizati bine.


Ungeti cu ulei o tigaie pentru clatite, teflonata. Prajiti cate doua linguri de compozitie, timp de maxim 2 minute, pe fiecare parte.


Scoateti-le pe o farfurie mare si intinsa si ungeti-le (cand s-au mai racit putin) cu frisca batuta bine si peltea de gutui sau sirop dupa preferinta.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu frisca si peltea" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

deyutzky 1

29.03.2012, 23:36

mena29 1

30.03.2012, 00:15

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:48

bune,bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Pancakes (clatite americane) cu sos de ciocolata...