Desert fursecuri cu gem de zmeura

de lucy2002 in Dulciuri, 19 Ian 2020 | 3193 vizualizari

 

Fursecuri fragede, aromate, care pot fi pastrate chiar si pentru o saptamana daca rezista ;)
M-am inspirat de la Clementina
Multumesc frumos!
Eu am modificat reteta si am folosit ingredientele pe care le aveam la indemana .
,,Bunatati de Craciun''

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 250 gr margarina Rama
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • Umplutura:
  • gem de zmeura
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu gem de zmeura:

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat sa incorporat faina.

Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau mai bine de pe o zi pe alta.

 Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in patru. Luam cate o bucat de aluat si o intindem cu sucitorul si o portionam cu ajutorul cutitului dimensiunea dorita dreptunghiuri, patrate sau forme de stelute, cercuri, braduti etc Eu am ales varianta dreptunghiuri.

Am pus in fiecare dreptunghi gem de zmeura si l-am facut sul, dandu-i forma de tigareta, asezandu-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Tava se introduce la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumenesc usor.

Cat sunt caldute, se tavalesc prin zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

lucy2002 1

20.01.2020, 06:49

Multumesc dragilor!

Rocsi 1

20.01.2020, 19:26

Fursecurile astea sunt asa delicioase, ca oricate mananci, tot nu te saturi de ele!

Rahela Velicu 1

06.12.2021, 21:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita