Desert galuste cu prune din aluat cu branza de vaci

de Lau in Dulciuri, 27 Ian 2021 | 2619 vizualizari

 

 m-am inspirat de aici https://savoriurbane.com/galuste-cu-prune-din-aluat-cu-branza-de-vaci-fara-cartofi-foarte-pufoase/

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 60 g gris
  • 20 g faina
  • 2 oua
  • un varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • 10 prune
  • pentru crusta
  • 100 g pesmet
  • 40 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu prune din aluat cu branza de vaci:

Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min.

Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare la fiert.

Intr-o tigaie am topit untul,am adaugat pesmetul si amestecam continuu pana ce se rumeneste fruos cca 3 min,adaugam zaharul si zaharul vanilat,amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Cu alutorul unei linguri adaugam aluat in palma umedat si o aplatizam,adaugam 1 pruna in mijloc si formam galustele.

Le asezam pe un tocator sau un platou.

Cand apa din oala a inceput sa clocoteasca am adaugat galustele si le-am fiert cca 15 min.

Cand au fost gata le-am tavalit prin pesmetul din tigaie si le asezam pe un platou

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune din aluat cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

29.01.2021, 10:50

Bune!

Rocsi 1

29.01.2021, 20:34

Avand si branza in compozitie, cred ca au iesit mai faine!

Gherca Daniela 1

30.01.2021, 09:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake Snickers