Desert galuste cu prune si gris

de Zamfira in Dulciuri, 19 Sep 2013 | 57093 vizualizari

 

O noua reteta de galuste cu prune, mai exact cu putin gris in aluat. O varianta noua pentru mine, deci trebuia incercat. :) In prima reteta de galuste va povesteam ca este un desert favorit al copilariei mele, o bucurie enorma chiar si acum, de a savura gustoasele galuste. Si iata, revin cu reteta intr-o noua forma pe care v-o recomand, sunt bune, bune... reteta pentru care ii multumesc Laurei Adamache!

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi albi fainosi
  • 150 g faina
  • 2 oua medii
  • 50 g gris
  • 1 varf cutit sare
  • 180 g pesmet (pentru tavalit)
  • 70 -75 g zahar (pentru tavalit)
  • 40 g unt (pentru pesmet)
  • 6 prune
  • 2-3 linguri zahar (pentru prune)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu prune si gris:

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar. Amestecam totul foarte bine si lasam sa se raceasca. Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii presam sau ii dam pe razatoarea mica. Pasta de cartofi o asam un pic sa se raceasca (maxim 4-5 minute). Adaugam ouale, sarea, faina, grisul si amestecam. Vom obtine un aluat lipicios si omogen.

Punem apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingura de ulei.

Cu mana umeda rupem putin cate putin din aluat pe care il aplatizam, punem in centrul fiecaruia o jumatate de pruna, inchidem si dam o forma rotunda de galusca.

Punem 3-4 galuste in apa si le fierbem pana cand se ridica una cate una la suprafata. Le scoatem cu o lingura cu gauri (scurgem bine apa de pe ele) si le punem in tigaia cu pesmet. Le rotim pe toate partile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Geanina87 1

19.09.2013, 22:05

bune

Corinuta 1

20.09.2013, 10:00

tare bune!

DinuConstantina 1

30.07.2017, 16:08

dece mai puneti print,daca nu se pot prunta?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

ieri la 15:15

Prajitura de post cu mere

de Caty 2

ieri la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

TOP
utilizatori

oanapl

2391 puncte

Rocsi

1947 puncte

mirela0911

1318 puncte

Catalina L

1295 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gomboti (galuste) cu prune