Desert galuste cu prune si gris

de Zamfira in Dulciuri, 19 Sep 2013 | 48353 vizualizari

 

O noua reteta de galuste cu prune, mai exact cu putin gris in aluat. O varianta noua pentru mine, deci trebuia incercat. :) In prima reteta de galuste va povesteam ca este un desert favorit al copilariei mele, o bucurie enorma chiar si acum, de a savura gustoasele galuste. Si iata, revin cu reteta intr-o noua forma pe care v-o recomand, sunt bune, bune... reteta pentru care ii multumesc Laurei Adamache!

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi albi fainosi
  • 150 g faina
  • 2 oua medii
  • 50 g gris
  • 1 varf cutit sare
  • 180 g pesmet (pentru tavalit)
  • 70 -75 g zahar (pentru tavalit)
  • 40 g unt (pentru pesmet)
  • 6 prune
  • 2-3 linguri zahar (pentru prune)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu prune si gris:

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar. Amestecam totul foarte bine si lasam sa se raceasca. Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii presam sau ii dam pe razatoarea mica. Pasta de cartofi o asam un pic sa se raceasca (maxim 4-5 minute). Adaugam ouale, sarea, faina, grisul si amestecam. Vom obtine un aluat lipicios si omogen.


Punem apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingura de ulei.


Cu mana umeda rupem putin cate putin din aluat pe care il aplatizam, punem in centrul fiecaruia o jumatate de pruna, inchidem si dam o forma rotunda de galusca.


Punem 3-4 galuste in apa si le fierbem pana cand se ridica una cate una la suprafata. Le scoatem cu o lingura cu gauri (scurgem bine apa de pe ele) si le punem in tigaia cu pesmet. Le rotim pe toate partile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Geanina87 1

19.09.2013, 22:05

bune

Corinuta 1

20.09.2013, 10:00

tare bune!

DinuConstantina 1

30.07.2017, 16:08

dece mai puneti print,daca nu se pot prunta?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mucenici moldovenesti
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

pe 03.03 la 09:13

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune