Strudel cu prune

de Dea_Dea in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 3855 vizualizari

 

Cum nu am stare, si tot timpul trebuie sa fac cate ceva, am facut strudel.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura
  • 500 gr prune
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu prune:

Aluat:

Se pune oul cu zaharul, praful de sare , coaja de lamaie in castron si se amesteca.

Se adauga smantana, se incorporeaza, apoi se adauga uleiul si se amesteca bine.

La final se toarna faina amestecata cu praful de copt , pe rand , pana obtinem un aluat care se poate intinde.

Umplutura:

Prunele se desfac in doua si se scoate samburele. Se pun intr-un vas, se adauga zaharul si se paseaza , la final adaugam grisul si omogenizam.

Asamblare:

Se imparte aluatul in doua . Se presara masa cu faina si se intinde foaie.Se pun prunele, se ruleaza si se pune in tava cu hartie de copt .La fel se procedeaza si cu cealalta jumatate de aluat.Se dau la cuptor la foc potrivit  30-35 min.

POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu zahar pudra.

2

Prunele se pot inlocui cu alte fructe .

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ştrudel cu prune