Ştrudel cu prune

de botcrina in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 5664 vizualizari

 

Ştrudelul a fost şi este unul dintre deserturile mele preferate, savuros şi gustos, merege în orice periodă, dar parcă iarna la gura sobei, servit călduţ este mult mai delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g untură
  • 200 g smântână
  • 500 g prune
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g zahăr pudră
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu prune:

Spălăm prunele şi le curăţăm de codiţe şi sâmburi, punem peste ele zhărul tos, amestecăm bine şi le dăm la o parte.


Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna.

Frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în 8 părţi egale, pe care le rotunjim frumos.


Topim untura şi o amestecăm cu cele 200 g făină ramase.


Întindem pe rănd fiecare foaie din cele 8 părţi, peste care punem cu ajutorul unei pensule de bucătărie amestecul de făină şi untură.


Rulăm fiecare parte astfel încânt să obţinem 8 colăcei, pe care îi dă la frigider aproximativ o oră.


Într-o strecurătoare punem prunele la scurs.


Luăm câte un colăcel din frigider şi îl întindem într-o foaie subţire, pe marginea de jos aranjăm de-a lungul foii un rănd de prune, apoi rulăm, închidem la capete şi tăiem ştrudelul.


Procedăm la fel cu toate bucăţile de aluat rămase.


Când este gata, introducem tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade, pentru 45 de minute.


Scoatem ştrudelul când s-a rumenit frumos, îl lăsăm la răcit, apoi pudrăm cu zahăr praf.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se taie înainte de a fi copt pentru ca să nu se fărâmiţeze după coacere;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Corinuta 1

04.01.2015, 22:12

tare bun!

botcrina 1

06.01.2015, 17:02

Multumesc Rocsi!

botcrina 1

06.01.2015, 17:02

Multumesc Corinuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu prune