Ştrudel cu prune

de botcrina in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 5088 vizualizari

 

Ştrudelul a fost şi este unul dintre deserturile mele preferate, savuros şi gustos, merege în orice periodă, dar parcă iarna la gura sobei, servit călduţ este mult mai delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g untură
  • 200 g smântână
  • 500 g prune
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g zahăr pudră
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu prune:

Spălăm prunele şi le curăţăm de codiţe şi sâmburi, punem peste ele zhărul tos, amestecăm bine şi le dăm la o parte.

Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna.
Frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în 8 părţi egale, pe care le rotunjim frumos.

Topim untura şi o amestecăm cu cele 200 g făină ramase.

Întindem pe rănd fiecare foaie din cele 8 părţi, peste care punem cu ajutorul unei pensule de bucătărie amestecul de făină şi untură.

Rulăm fiecare parte astfel încânt să obţinem 8 colăcei, pe care îi dă la frigider aproximativ o oră.

Într-o strecurătoare punem prunele la scurs.

Luăm câte un colăcel din frigider şi îl întindem într-o foaie subţire, pe marginea de jos aranjăm de-a lungul foii un rănd de prune, apoi rulăm, închidem la capete şi tăiem ştrudelul.

Procedăm la fel cu toate bucăţile de aluat rămase.

Când este gata, introducem tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade, pentru 45 de minute.

Scoatem ştrudelul când s-a rumenit frumos, îl lăsăm la răcit, apoi pudrăm cu zahăr praf.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se taie înainte de a fi copt pentru ca să nu se fărâmiţeze după coacere;

RETETA IN IMAGINI

Ştrudel cu prune-0
Ştrudel cu prune-1
Ştrudel cu prune-2
Ştrudel cu prune-3
Ştrudel cu prune-4
Ştrudel cu prune-5
Ştrudel cu prune-6
Ştrudel cu prune-7
Ştrudel cu prune-8

COMENTARII (14)

Corinuta

Corinuta 1

04.01.2015, 22:12

tare bun!

botcrina

botcrina 1

06.01.2015, 17:02

Multumesc Rocsi!

botcrina

botcrina 1

06.01.2015, 17:02

Multumesc Corinuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!