Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta

de -Licurici- in Dulceata / Gem, 20 Aug 2017 | 1424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg caise
  • 1,2 kg piersici
  • 600 g zmeura
  • 2 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1 lingura menta verde maruntita de la Kotanyi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta:

Se spala fructele.


Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate.


Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura.


Se fierb la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul.


Cand s-a topit zaharul, se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita.


Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.


Cand este aproape gata, se adauga zeama de la 2 lamai si menta.


Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.


Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.


Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

21.08.2017, 20:23

Ce bun si aromat este!

elucubratiiculinare 1

23.08.2017, 08:26

ce combinatie

mihaelar63 1

11.09.2017, 23:49

O combinatie grozava cu o prezentare pe masura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici