Dulceata de capsuni reteta (II)

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 7 Iun 2013 | 6511 vizualizari

 

 Dulceata de capsuni reteta

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg de capsuni
  • 2,5 kg de zahar
  • 1 lamaie mare (pentru suc)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (II):

Dulceata de capsuni reteta

Curatam capsunile de codite si le spalam bine in apa rece. Le punem apoi intr-o cratita mai mare si presaram jumatate din cantitatea de zahar peste ele. Eu am pus un strat de capsuni si un altul de zahar. Le lasam peste noapte la rece, iar a doua zi, siropul obtinut il punem la fiert impreuna cu zaharul ramas si cu sucul de lamaie. Spuma formata o adunam constant cu o spumiera sau cu o lingura de lemn. Cand zaharul s-a topit complet adaugam si capsunile si lasam sa fiarba impreuna la foc potrivit, fara a amesteca.

Cand consideram ca siropul e suficient de gros, oprim focul si lasam cam 10-15 minute sa se opreasca din fierbere. Dulceata fierbinte o punem in borcane, strangem bine capecele si le punem in cuptorul incins (cu focul oprit), lasandu-le sa se raceasca treptat.

 

TIPS-URI

1

adunati intreaga spuma formata pentru a nu se zaharisi dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (II)" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta