Gem de capsune

de dentistutza in Dulceata / Gem, 7 Iun 2011 | 3043 vizualizari

 

Clasic, parfumat, bun.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. capsune coapte
  • 1.8 kg zahar
  • 1 lamaie mare,zemoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsune:

Capsunele se spala si se scurg bine. Se pot prepara intregi sau taiate bucatele. Eu am constatat ca daca sunt taiate isi lasa sucul mai repede si fierb mai usor asa ca de data asta le-am feliat.

Intr-o cratita incapatoare se pun straturi alternate de capsune si zahar si se lasa pana se topeste zaharul si creste nivelul sucului. Apoi se pune cratita pe foc moderat si cu rabdare se aduna spuma care se formeaza. Cu totul eu le-am fiert cam o ora si 40 de minute . La final se toarna zeama strecurata de la lamaie. E bine sa se faca o proba , fie cu picatura in apa rece fie pe o farfurioara ca sa verificam cat de bine s-a legat produsul.

Apoi, clasic, se umplu borcanele sterilizate si se lasa la racit.

 

TIPS-URI

1

din aceasta cantitate au iesit 7 borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:12

bun

MIUTA 1

08.06.2011, 11:38

Imi place

ionela2682 1

08.06.2011, 19:34

MAI dar toate ati facut gem sau dulceata de capsune? barvo voua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!