Gem de capsune

de dentistutza in Dulceata / Gem, 7 Iun 2011 | 3178 vizualizari

 

Clasic, parfumat, bun.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. capsune coapte
  • 1.8 kg zahar
  • 1 lamaie mare,zemoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsune:

Capsunele se spala si se scurg bine. Se pot prepara intregi sau taiate bucatele. Eu am constatat ca daca sunt taiate isi lasa sucul mai repede si fierb mai usor asa ca de data asta le-am feliat.


Intr-o cratita incapatoare se pun straturi alternate de capsune si zahar si se lasa pana se topeste zaharul si creste nivelul sucului. Apoi se pune cratita pe foc moderat si cu rabdare se aduna spuma care se formeaza. Cu totul eu le-am fiert cam o ora si 40 de minute . La final se toarna zeama strecurata de la lamaie. E bine sa se faca o proba , fie cu picatura in apa rece fie pe o farfurioara ca sa verificam cat de bine s-a legat produsul.


Apoi, clasic, se umplu borcanele sterilizate si se lasa la racit.

 

TIPS-URI

1

din aceasta cantitate au iesit 7 borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:12

bun

MIUTA 1

08.06.2011, 11:38

Imi place

ionela2682 1

08.06.2011, 19:34

MAI dar toate ati facut gem sau dulceata de capsune? barvo voua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben si rosu