Dulceata de gutui

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 4 Oct 2013 | 42756 vizualizari

 

Dupa mine este cea mai buna dulceata!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui curatate
  • 2 kg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se curata de puf si se spala bine.

Se indeparteaza partea tare cu samburi si se taie cubulete mici.

Eu am taiat cubulete pana s-au adunat 2 kg.

Gutuia oxideaza repede, dar nu trebuie sa va faceti griji ca in momentul cand se pune la fiert revine la culoarea ei. (se vede in poza)

Zaharul se pune la fiert cu 1 l de apa intr-o cratita mai mare si cand incepe sa clocoteasca se lasa la fiert 10 minute.

Se pun gutuile taiate in siropul clocotit si se amesteca pana incepe din nou sa fiarba pentru a se decolora gutuia.

Se lasa la fiert 1.5-2 ore pana ajunge la consistenta dorita.

Se indeparteaza spuma formata si se amesteca din cand in cand.

Se pune zaharul vanilat si zeama de la lamaie si se mai fierbe 5-10 minute.

Daca proba cu picatura pe farfuriuta este buna este gata.

Se acopera cratita cu un prosop ud si se lasa la racit.

Se pune in borcane sterilizate calduta.

Se pun capacele, eticheta si la camara.

 

TIPS-URI

1

Gutuile se spala usor de puf cu un burete aspru.

2

Gutuile se pot taia si fasii subtiri sau rade pe sita mare.

3

Cotoarele daca nu sunt virmanoase nu se arunca, se poate face peltea din ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui