Dulceata de gutui

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 4 Oct 2013 | 32669 vizualizari

 

Dupa mine este cea mai buna dulceata!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui curatate
  • 2 kg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se curata de puf si se spala bine.

Se indeparteaza partea tare cu samburi si se taie cubulete mici.

Eu am taiat cubulete pana s-au adunat 2 kg.

Gutuia oxideaza repede, dar nu trebuie sa va faceti griji ca in momentul cand se pune la fiert revine la culoarea ei. (se vede in poza)

Zaharul se pune la fiert cu 1 l de apa intr-o cratita mai mare si cand incepe sa clocoteasca se lasa la fiert 10 minute.

Se pun gutuile taiate in siropul clocotit si se amesteca pana incepe din nou sa fiarba pentru a se decolora gutuia.

Se lasa la fiert 1.5-2 ore pana ajunge la consistenta dorita.

Se indeparteaza spuma formata si se amesteca din cand in cand.

Se pune zaharul vanilat si zeama de la lamaie si se mai fierbe 5-10 minute.

Daca proba cu picatura pe farfuriuta este buna este gata.

Se acopera cratita cu un prosop ud si se lasa la racit.

Se pune in borcane sterilizate calduta.

Se pun capacele, eticheta si la camara.

 

 

TIPS-URI

1

Gutuile se spala usor de puf cu un burete aspru.

2

Gutuile se pot taia si fasii subtiri sau rade pe sita mare.

3

Cotoarele daca nu sunt virmanoase nu se arunca, se poate face peltea din ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

MotanLaOale 1

25.10.2013, 08:37

Multumesc

angelo 1

14.11.2013, 20:43

Arata foarte bine. O incerc chiar acum. Sper sa iese cum trebuie

MotanLaOale 1

14.11.2013, 21:38

iese sigur

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!