Gem de prune

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Sep 2014 | 2739 vizualizari

 

Pai e toamna,sunt prune pe piata sau in pom,depinde cum iti e norocul,deci facem gem sau de nu, gemem de foame pe la iarna.....

 

INGREDIENTE

  • 7 kg prune vinete fara samburi
  • 1 kg zahar tos
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Mai intai spalam prunele,le scoatem samburii si apoi le bagam la robot si le mixam bine.Dupa aceea le punem in tuci,adaugam 1 kg zahar,amestecam si lasam sa fiarba,la foc mic,pana incepe sa scada cam de-o palma.Daca vreti mai scazut il mai lasati,la mine a fost suficient cat l-am scazut.Il asezam in borcane,capacim borcanele si le invelim cu o patura,le lasam la racit pana a doua zi.Se depoziteaza in camara sau beci,dupa dotari si posibilitati.E bun la iarna la diverse prajituri sau chiar intins pe-o bucata de paine unsa cu unt....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gem de prune-0
Gem de prune-1
Gem de prune-2
Gem de prune-3
Gem de prune-4
Gem de prune-5
Gem de prune-6
Gem de prune-7
Gem de prune-8

COMENTARII (25)

bianca92

bianca92 1

01.09.2014, 22:49

tare bun

robert_badica

robert_badica 1

02.09.2014, 14:02

tare delicios

Rux

Rux 1

02.09.2014, 18:12

Excelent Cleme! ....si eu am preparat ieri...am combinat prune rosiatice cu brumarii( am tot visat la combinatia asta)...a iesit wowww!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!