Desert „Godina”

de Zamfira in Dulciuri, 27 Feb 2016 | 898 vizualizari

 

Cu această reţetă particip la Concursul DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA, de pe site-ul culinar Bucătăraş.ro. Sper că acest desert va purta numele „Godina”. Oficial acest desert nu are o denumire, combinaţia de arome – dulce-acrisor,  mac, lămâie, vişine, precum şi amestecul de culori, contrastul acestora, pot reprezenta cu cinste o personalitate. Vă sugerez să preparaţi măcar odată acest desert şi sunt sigură că-l veţi repeta şi  îi veţi spune Desert „Godina”.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
    • 500 g brânză de vaci
    • 1 ou
    • 3 linguri făină
    • 4 linguri griş
    • 1 linguriţă esenţă de lămâie
    • sare
    • 50 -60 g mac măcinat
    • 3 linguri zahăr
    Pentru sosul de vişine
    • 150 g vişine proaspete sau din compot
    • 3 linguri de zahăr
    • 50 ml vin roşu demisec
    sau 5 linguri dulceaţă de vişine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert „Godina”:

Amestecăm brânza de vaci cu un ou, făina, grişul, esenţa de lămâie şi puţină sare. Compoziţia trebuie să fie moale dar totuşi consistentă. Dacă brânza de vaci este prea apoasă adăugăm griş, iar dacă brânza este prea uscată, punem mai puţină făină. Lăsăm compoziţia să se odihnească 10 minute, apoi formăm bile potrivite, aproximativ cât o caisă.

 Punem apă cu sare la fiert, 1- 2 l. Când apa începe să fiarbă reducem intensitatea focului şi punem bilele formate din compoziţia de brânză de vaci. După 2-3 minute bilele se vor ridica la suprafaţă, din acest moment le lăsăm încă 4-5 minute la fiert, la foc mic. Scoatem bilele într-o strecurătoare şi le stropim cu apă rece apoi le lăsăm să se scurgă bine de apă. 

Fiecare găluşcă se dă prin mac măcinat amestecat cu zahăr tos. Se serveşte cu sos de vişine sau dulceaţă de vişine.

Sos de vişine

Punem la fiert vişinele proaspete, adăugăm zahăr şi vin. Timp de fierbere 40-50 minute. Dacă folosim vişine din compot, timpul de fierbere este de 10 minute.


 

RETETA IN IMAGINI

Desert „Godina”-0
Desert „Godina”-1
Desert „Godina”-2
Desert „Godina”-3
Desert „Godina”-4
Desert „Godina”-5
Desert „Godina”-6
Desert „Godina”-7
Desert „Godina”-8
Desert „Godina”-9

COMENTARII (35)

anca_rm

anca_rm 1

02.03.2016, 13:35

super , de incercat

Zamfira

Zamfira 1

02.03.2016, 18:34

Multumesc!

-Marius-

-Marius- 1

03.03.2016, 08:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!