Desert „Godina”

de Zamfira in Dulciuri, 27 Feb 2016 | 1128 vizualizari

 

Cu această reţetă particip la Concursul DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA, de pe site-ul culinar Bucătăraş.ro. Sper că acest desert va purta numele „Godina”. Oficial acest desert nu are o denumire, combinaţia de arome – dulce-acrisor,  mac, lămâie, vişine, precum şi amestecul de culori, contrastul acestora, pot reprezenta cu cinste o personalitate. Vă sugerez să preparaţi măcar odată acest desert şi sunt sigură că-l veţi repeta şi  îi veţi spune Desert „Godina”.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
    • 500 g brânză de vaci
    • 1 ou
    • 3 linguri făină
    • 4 linguri griş
    • 1 linguriţă esenţă de lămâie
    • sare
    • 50 -60 g mac măcinat
    • 3 linguri zahăr
    Pentru sosul de vişine
    • 150 g vişine proaspete sau din compot
    • 3 linguri de zahăr
    • 50 ml vin roşu demisec
    sau 5 linguri dulceaţă de vişine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert „Godina”:

Amestecăm brânza de vaci cu un ou, făina, grişul, esenţa de lămâie şi puţină sare. Compoziţia trebuie să fie moale dar totuşi consistentă. Dacă brânza de vaci este prea apoasă adăugăm griş, iar dacă brânza este prea uscată, punem mai puţină făină. Lăsăm compoziţia să se odihnească 10 minute, apoi formăm bile potrivite, aproximativ cât o caisă.


Punem apă cu sare la fiert, 1- 2 l. Când apa începe să fiarbă reducem intensitatea focului şi punem bilele formate din compoziţia de brânză de vaci. După 2-3 minute bilele se vor ridica la suprafaţă, din acest moment le lăsăm încă 4-5 minute la fiert, la foc mic. Scoatem bilele într-o strecurătoare şi le stropim cu apă rece apoi le lăsăm să se scurgă bine de apă.


Fiecare găluşcă se dă prin mac măcinat amestecat cu zahăr tos. Se serveşte cu sos de vişine sau dulceaţă de vişine.


Sos de vişine


Punem la fiert vişinele proaspete, adăugăm zahăr şi vin. Timp de fierbere 40-50 minute. Dacă folosim vişine din compot, timpul de fierbere este de 10 minute.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert „Godina”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:35

super , de incercat

Zamfira 1

02.03.2016, 18:34

Multumesc!

-Marius- 1

03.03.2016, 08:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ghimbir si scortisoara