Desert minciunele

de iri_iri in Dulciuri, 6 Iul 2013 | 22679 vizualizari

 

Sincer, eu le-as numi gogosi, dar cu alta forma...chiar nu stiu de ce se numesc asa. Sau le-am mai auzit si cu denumirea de scovergi.  Are vreo importanta?...nu cred!

 

INGREDIENTE

  • drojdie cat o nuca
  • faina
  • 4+2 linguri de zahar 
  • un pahar de iaurt de 250 g
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • ulei
  • zahar pudra 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minciunele:

Pentru inceput pregatim maiaua astfel: drojdia o amestecam cu 2 lingurite de zahar, 2 linguri de faina peste care adaugam un pahar de apa calduta si lasam sa creasca pana isi mareste volumul.


Intr-un lighean separat punem faina (cam 700 gr) facand o gropita in mijloc in care adaugam maiaua, ouale batute cu zaharul, paharul de iaurt, zaharul vanilat, esenta de rom, 2 linguri de ulei si incepem sa framantam un aluat elastic pana nu se mai prinde de maini.


Aluatul il lasam sa creasca pentru 30 de minute, dupa care luam bucati de aluat si le intindem pe masa pe care am uns-o cu un pic de ulei si taiem patrate sau dreptunghiuri cu forma de taiat saratele pentru a le da o forma frumoasa.


Fiecarui patrat in parte ii facem o crestatura in mijloc, prin care intoarcem cele doua colturi.


Forma obtinuta o introducem in ulei bine incins si o lasam sa se rumeneasca bine.


Scoatem minciunelele intr-un bol si le pudram imediat cu zahar pudra.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minciunele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

iri_iri 1

06.07.2013, 21:42

monica claudia sunteti servite

diamond 1

06.07.2013, 22:20

arata bine di tat!

Rocsi 1

07.07.2013, 11:07

As inghite cateva minciunele din astea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din aluat de gogosi