Oul Mimoza

de Catalina L in Dulciuri, 30 Apr 2016 | 1236 vizualizari

 

Oul umplut este o reteta clasica de antreu si o avem pe toate masele : duminica, de sarbatori etc..
Usor de preparat, este apreciat atat de cei mari cat si de cei mici.
Va prezint reteta clasica numai cu maioneza si galbenus.
Putem considera că originea acestei retete de ou, datează din Roma antică cand ouale fierte decojite și taiate in 4 erau servite acoperite de sos.
In schimb reteta de ou umplut cu propriul său galbenus amestecat cu condimente, provine din Andaluzia (evul mediu) si este atestată într-o carte de bucate din secolul al XIII-lea.
De ce se cheama Mimoza? Deoarece aspectul sau este asemanator florii de mimoza.
Floarea de mimoză simbolizează măreția, eleganța, simplitatea, sensibilitatea și prietenia. 
Ea reprezintă, de asemenea, energia feminină, ascunsă sub o fragilitate aparentă.
 
Din acest motiv, din anul 1946, Mimoza este simbolul Zilei Femeii.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă proaspete
  • sare și piper
  • arpagic tocat
  • 1 lingura maioneza
  • paprika, mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oul Mimoza:

Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba.


Se răcesc ouăle în apă rece.


Se decojeaza cu atentie.


Se taie ouăle în jumătate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul final.


Se amesteca galbenusurile cu arpagicul tocat si cu maioneza .


Puteti să utilizați un sac de patiserie pentru a umple albusurile.


Se presara deasupra galbenusul rezervat, piper proaspat macina, mact si un pic de paprika .


Serviti !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oul Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

30.04.2016, 22:18

mirela0911 1

01.05.2016, 15:37

Tare bun!

Rocsi 1

01.05.2016, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza)