Inghetata tiramisu, fara oua

de Rocsi in Dulciuri, 14 Aug 2016 | 4322 vizualizari

 

Imi place sa profit de acest sezon cald si sa mananc inghetata. De fapt, cui nu ii place inghetata, mai ales vara? As face des in casa, dar cum ai mei nu prea mananca ca imediat au probleme cu gatul, prefer sa nu fac si sa imi cumpar cate una cand am pofta. Dar, la aceasta inghetata tiramisu imi sta gandul de foarte, foarte mult timp si am zis sa fac, intr-o cantitate mai mica, macar de pofta. Au mancat si ai mei de numa, doar ca si-au lasat-o la topit putin, inainte sa o serveasca. Nu ai cum sa refuzi o asa bunatate, sincer! Ce imi pare rau, este faptul ca nu am o cupa speciala pentru inghetata, sa o fi luat mai frumos din caserola.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana de tara
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic ness
  • 4 linguri crema de whisky de cafea
  • 2 lingurite vanilie
  • 7-8 piscoturi
  • 1 cana de cafea preparata
  • fulgi de ciocolata neagra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata tiramisu, fara oua:

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul si le mixam pana devin usor spumoase. Adaugam mascarponele, crema de whisky, vanilia, mixam iarasi pana obtinem o consitenta cremoasa. Luam putin mai mult de 1/3 din crema si o amestecam cu ness-ul. Pregatim doua caserole mai mici (sau puteti folosi una singura mai mare). Punem un strat din crema alba, putina crema cu ness si presaram cativa fulgi de ciocolata. Piscoturile le trecem usor prin cafeaua rece (nu le dati prea tare prin cafea pentru ca vor ingheta prea tare in congelator) le asezam peste primul strat de creme. Venim iar cu un strat de crema alba, crema de cafea si iar fulgi de ciocolata.  La fel punem si in a doua caserola, ne orientam sa impartim ingredientele in mod egal. Punem capacele la caserole, le introducem in congelator pentru 5-6 ore. Scoatem inghetata cu 10-15 minute inainte de servire, din congelator. Este prea delicioasa, asa ca merita sa o pregatiti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata tiramisu, fara oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:47

Foarte buna!

Rocsi 1

27.08.2016, 20:37

Merisor, hai ca pun de o inghetata si te invit

Rocsi 1

27.08.2016, 20:37

Ancutsa, multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris (fara oua)