Desert gogosele rapide cu iaurt

de claudiaO in Dulciuri, 10 Mai 2017 | 4866 vizualizari

 

Pofta mare de gogosi, ingrediente la indemena, putin chef de treaba si gata!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr iaurt mai gras
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • coaja de la jumatate de portocala
  • 2 plicuri cu zahar Bourbon
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosele rapide cu iaurt:

Intr-un castron incapator, punem ouale, sarea si zaharul si frecam cu o lingura pana se dizolva. Adaugam zaharul Bourbon, coaja de citrice si iaurtul si amestecam bine. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul si o cernem incet peste compozitie; amestecam cu grija, pana obtinem un aluat moale, consistent care curge.

Incingem ulei intr-o craticioara si punem cu clestele de inghetata gramajoare de aluat la prajit. Cand incep sa se rumeneasca gogoselele, se intorc singure sau le ajutati.

Dupa ce s-au bronzat pe toate partile, le scoatem pe servet absorbant, lasam sa se raceasca putin, apoi le tavalim prin zaharul vanilat.

Servim simple, cu dulceata sau smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele rapide cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si bezea