Desert gogosi

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Iun 2017 | 855 vizualizari

 

Gogosi pufoase cu dulceata de visine, de zmeura sau spuma de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar apa calduta
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita cu sare
  • 2 oua
  • coaja de lamaie (dupa gust)
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 gr)
  • ulei pentru framantat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:


Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca bine. Se adauga putin ulei, framantand aluatul bine pana devine suficient de consistent, elastic si bun de intins. Apoi, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune un sucitor peste vasul cu aluat si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.


Se faina pe masa de lucru (ori se unge cu ulei, dupa cum preferati) si se imparte aluatul in doua bucati pentru a lucra mai usor. Se intinde prima coca ,intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu orice forma doriti. Eu am facut din primul aluat, gogosele rotunde, iar pe al doilea l-am taiat in patratele.


Se prajesc gogosile in uleiul incins, pana devin rumene.


Se servesc cu dulceata preferata, alaturi de o cana cu lapte.


Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/gogosi-6.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

CameliaR 1

13.06.2017, 11:48

Cine nu iubeste gogosile?

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:28

Ancutsa 1

14.06.2017, 10:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de vanilie și zmeură

de RODIMUR 5

ieri la 23:48

Gem de caise

ieri la 08:00

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

pe 19.07 la 22:23

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri