Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

de mirela0911 in Prajituri, 2 Mai 2020 | 959 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe net, am studiat-o si am zis sa o incerc pentru ca aratau tare bine aceste gogosele. Doar ca eu am umblat putin la ingrediente si am adaptat-o gusturilor noastre si ingredientelor de care dispuneam. Au iesit o minunatie! 
"Aluaturi de casa" 

 

INGREDIENTE

  • 570-600 g faina
  • 1/4 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 75 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 lg smantana
  • 240 ml lapte
  • 80 g unt
  • 350 g crema de branza
  • 80 g zahar
  • 2-3 picaturi esenta de portocale
  • gem de piersici cu pepene galben
  • 1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor:

Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca.


In bolul mixerului se pune faina si sarea. Se dauga maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si se amesteca pana ce acesta din urma se topeste. Se pun si galbenusurile si se bate bine. Se porneste mixerul la viteza 1 si se toarna putin cate putin din lapte pana se termina. Se adauga apoi si smantana si se mareste viteza de mixare. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se adauga cate putin, untul la temperatura camerei, pana se incorporeaza bine in aluat. Se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul, intr-un bol uns cu ulei.


Intre timp se prepara umplutura. Se pune intr-un bol branza si zaharul si se amesteca bine. La final se adauga esenta de portocale si se amesteca. Se lasa deoparte.


Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se rupe din aluat bucati care se modeleaza intre palme, dandu-le o forma rotunda. Se asaza in tava la distanta intre ele. Cu ajutorul unui pahar se formeaza adancituri, apasand cu fundul paharului in mijlocul gogosilor. Se umplu aceste adancituri cu crema de branza iar in mijlocul lor se pune cate o lgt din gem.


Se lasa sa mai dospeasca inca 20 de minute apoi se ung pe margini cu oul batut.


Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se pot servi atat calde cat si reci.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem, sa fie putin mai gros.

2

In momentul in care se coc, se vor umfla pe mijloc, dar dupa ce se scot din cuptor si se racesc usor, adancitura se va lasa.

3

Se poate framanta aluatul si cu mana, nu este nevoie de mixer.

4

In timpul framantatului, daca este nevoie, se mai adauga faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

04.05.2020, 20:28

Ce minunate sunt!

cristinutanicolita 1

05.05.2020, 21:33

Foarte bune!

mihaelar63 1

06.05.2020, 03:30

Ce frumusele sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori