Desert gogosi cu iaurt

de MotanLaOale in Dulciuri, 18 Iun 2019 | 2085 vizualizari

 

Inspirate de la Cleme. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 40 g drojdie
  • 150 g iaurt 12% grasime
  • 2 oua
  • 60 ml ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu iaurt:

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.

Intr-un castron se pune restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale, iaurtul si se omogenizeaza.

Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga amestecul din castron amestecand bine.

Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana, la sfarsit adaugand si uleiul.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.

Se intinde pe blatul infainat, o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita.   Se mai lasa la crescut 30 minute.

Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.

Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.   Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte trandafir, cu branza dulce