Desert gogosi cu lingura

de Ina in Dulciuri, 26 Oct 2015 | 18139 vizualizari

 

O colega a adus azi la serviciu niste gogosi extrem de bune :X Ajunsa acasa mi-era gandul tot la ele asa ca, dupa ce i-am cerut colegei reteta ( de la tanti Tila :))) ) si am cautat si pe net retete similare, am purces la treaba :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • cca 500 g faina alba de grau
  • 7 g drojdie uscata ( 1 plic Dr. Oetker)
  • esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu lingura:

Batem ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare cu un tel para, pana obtinem o emulsie alba.


Incalzim laptele ( sa fie cald spre fierbinte ), adaugam drojdia si imediat turnam peste amestecul de ou cu zahar, omogenizand.


Adaugam vanilia si faina in ploaie, amestecand continuu, pana obtinem un aluat elastic care curge, dar mai gros decat la chec .


Lasam aluatul la loc cald sa se odihneasca, pana observam ca face basici si-si mareste volumul ( cca 30 minute ).


Punem intr-o tigaie adanca ulei la incins in cantitate de cca 2-3 degete, astfel incat gogosile sa pluteasca in ulei.


Tinem o lingura in uleiul incins , apoi cu ea luam din aluat ca la galuste si lasam aluatul sa curga singur in tigaie. La inceput aluatul se va duce pe fundul tigaii apoi, pe masura ce se vor coace, gogoselele se vor ridica la suprafata, rasucindu-se singure astfel incat sa se coaca uniform. Daca nu se rasucesc singure, avem grija sa le rasucim noi pentru a se coace pe ambele parti.


Scoatem gogoselele pe un prosop de hartie pentru a inlatura excesul de ulei, apoi le transferam pe un platou si le pudram cu zahar.


Sunt delicioase atat calde, cat si reci!


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina adaugata depinde de tipul acesteia, dar si de marimea oualor.

2

Consistenta aluatului este perfecta atunci cand devine elastic, se desprinde usor de pe peretii vasului si seamana cu guma de mestecat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu lingura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

miki_a 1

27.10.2015, 09:21

Ce frumoase, rumenite si pudrate sunt!!! Exact cum imi plac!

Gherca Daniela 1

27.10.2015, 09:53

super bune!

Adele 1

16.11.2015, 10:51

Ce bune cand eram mica mi le facea mama (se numeau gogosi turnate)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase