Desert gogosi cu lingura

de Ina in Dulciuri, 26 Oct 2015 | 37296 vizualizari

 

O colega a adus azi la serviciu niste gogosi extrem de bune :X Ajunsa acasa mi-era gandul tot la ele asa ca, dupa ce i-am cerut colegei reteta ( de la tanti Tila :))) ) si am cautat si pe net retete similare, am purces la treaba :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • cca 500 g faina alba de grau
  • 7 g drojdie uscata ( 1 plic Dr. Oetker)
  • esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu lingura:

Batem ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare cu un tel para, pana obtinem o emulsie alba. 

Incalzim laptele ( sa fie cald spre fierbinte ), adaugam drojdia si imediat turnam peste amestecul de ou cu zahar, omogenizand. 

Adaugam vanilia si faina in ploaie, amestecand continuu, pana obtinem un aluat elastic care curge, dar mai gros decat la chec . 

Lasam aluatul la loc cald sa se odihneasca, pana observam ca face basici si-si mareste volumul ( cca 30 minute ).

Punem intr-o tigaie adanca ulei la incins in cantitate de cca 2-3 degete, astfel incat gogosile sa pluteasca in ulei.

Tinem o lingura in uleiul incins , apoi cu ea luam din aluat ca la galuste si lasam aluatul sa curga singur in tigaie. La inceput aluatul se va duce pe fundul tigaii apoi, pe masura ce se vor coace, gogoselele se vor ridica la suprafata, rasucindu-se singure astfel incat sa se coaca uniform. Daca nu se rasucesc singure, avem grija sa le rasucim noi pentru a se coace pe ambele parti. 

Scoatem gogoselele pe un prosop de hartie pentru a inlatura excesul de ulei, apoi le transferam pe un platou si le pudram cu zahar. 

Sunt delicioase atat calde, cat si reci!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina adaugata depinde de tipul acesteia, dar si de marimea oualor.

2

Consistenta aluatului este perfecta atunci cand devine elastic, se desprinde usor de pe peretii vasului si seamana cu guma de mestecat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu lingura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miki_a 1

27.10.2015, 09:21

Ce frumoase, rumenite si pudrate sunt!!! Exact cum imi plac!

Gherca Daniela 1

27.10.2015, 09:53

super bune!

Adele 1

16.11.2015, 10:51

Ce bune cand eram mica mi le facea mama (se numeau gogosi turnate)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nori pufosi (gogosi pufoase)