Desert gogosi cu lingura

de Adi in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 37331 vizualizari

 

Azi am poftit la gogosi, iar Meri mi-a dat indicatii precise cum sa le fac.
Am facut din cele rapide care se toarna cu lingura in ulei incins.
Au iesit foarte bune si au mers de minune servite cu sana.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g iaurt cremos
  • 350-400 g faina
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • o fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 ml ulei, pentru prajit
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu lingura:

Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului.


Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina.


Rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite.


Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc si nu foarte larg, asa incat gogosile sa se poata scufunda.


Cu lingura umezita in apa rece, se ia din aluat si se toarna in uleiul incins.


Se prajesc gogosile pentru 2-3 minute pe ambele parti, apoi cu o paleta se scot pe servetele de bucatarie.


Se lasa sa se raceasca usor si se pudreaza cu zahar.


 

TIPS-URI

1

Pentru ca gogosile sa nu inghita mult ulei si sa devina gretoase, focul trebuie sa fie undeva intre mediu spre maxim, iar pe parcurs se mai diminueaza intensitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu lingura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Aletta 1

11.01.2016, 20:00

delicios

dantes 1

04.09.2016, 08:44

Super!

Ancutsa 1

29.11.2017, 13:38

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos