Gogosi de post

de Silvioara in Dulciuri, 9 Aug 2011 | 20344 vizualizari

 

M-am gandit sa fac ceva rapid, gogosi de post, care se mananca pe nerasuflate, calde si pudrate cu mult zahar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de faina
  • 500 ml. apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • 50 gr. drojdie
  • o cana de zahar tos
  • arome (esenta vanilie, coaja de lamaie, portocala)
  • un praf de sare.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Vom proceda astfel pentru a prepara aceste delicioase gogosi de post:


Faina se cerne intr-un lighenas si se face o adancitura in mijloc.


In apa calduta pun zaharul, sarea, amestecand pana se topeste zaharul, apoi uleiul, drojdia maruntita si 2-3 linguri de faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza amestecul, il tunam peste faina cernuta si incepem procesul de framantare pana se obtine un aluat putin mai tare decat cel de cozonac.


Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit, la caldura, aprox. 45 min. Pe masa unsa cu ulei sau pudrata cu faina se modeleaza gogosile;se pot umple si cu gem, dulceata, dupa preferinta fiecaruia.


Se mai lasa pe masa, la dospit, inca 15 min., apoi se prajesc in ulei incins.


Gogosile de post se servesc calde, pudrate cu zahar din belsug.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ionela2682 1

11.08.2011, 13:38

Andreea Caroline 1

03.12.2011, 16:09

am facut si eu acum...suuuuuuuuuuuuuuuuuuper bune.

Cris2711 1

03.12.2011, 16:12

Caroline,le-ai facut acum?asteapta-ma ca vin ,io aduc cafeaua

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)