Desert gogosi cu scortisoara

de amalia01 in Dulciuri, 19 Noi 2017 | 3094 vizualizari

 

Am inceput sa simt gustul aluaturilor. Si mi s-a facut dor de gogosi pufoase si aromate. Dupa reteta mamei...putin personalizata.

 

INGREDIENTE

    • 1 kg faina
    • 1 cana de zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
    • 1 lgt scortisoara macinata
    • 1 cana de lapte
    • 2 lg margarina Rama Maestro
    • 1 ou
    • 1 cubulet de drojdie proaspata ( 25 g)
    • un praf de sare

Mai ai nevoie de:

  • ulei pentru copt
  • zahar pudra amestecat cu scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu scortisoara:

Faina o golesti intr-un vas suficient de mare. Din drojdie, 1 lg de zahar si 50 ml lapte caldut, prepari o maia pe care o torni in mijlocul fainii, unde ai realizat un spatiu special si lasi pana dospeste ( cca 15 minute). Incepi sa framanti usor aluatul, adaugand treptat si restul ingredientelor ( ou, lapte, sare, zahar, zahar vanilat si scortisoara)  pana cand obtii o consistenta elastica. Aluatul trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului si sa nu se lipeasca de mana. Presari putin faina deasupra si lasi sa dospeasca la loc cald, pana cand isi dubleaza volumul.  

Cand aluatul este gata, il asezi pe masa tapetata cu faina, unde il intinzi in foaie de cca 0,5 cm grosime.

Torni uleiul in tigaie si il lasi sa se infierbante bine.

 Din foaia de aluat tai diferite forme de gogosi si le coci in uleiul fierbinte, pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos.

 Scoti gogosile pe un servetel absorbant si presari deasupra zahar pudra amestecat cu scortisoara.

  Servesti imediat celor dragi.

TIPS-URI

1

 ai grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosele fragede